Na svidenje, ŠDL! – tretjič

Oddaja
2. 4. 2021 - 16.00

V sredo, 31. marca, se je ob 17. uri pred upravo Študentskih domov Ljubljana, v nadaljevanju ŠDL, zgodila novinarska konferenca zaradi aktualnih razmer v študentskih domovih. Zvrstilo se je 10 govorcev in govork, ki so v eni uri predstavili stanje in načrte ŠDL, svoje izkušnje bivanja v domovih ter širšo sliko stanovanjske problematike v Ljubljani. V današnji oddaji Kaj pa univerza bomo predvajali odseke nagovorov. Konferenco je začela Klara, članica študentskega sveta stanovalcev, v nadaljevanju ŠSS, ki je povzela stanje v ŠDL.

Izjava

Patrik, predsednik ŠSS, je naštel nekaj rezultatov ankete, ki je preverjala, kaj študentke in študenti menijo o ukrepih, vezanih na bivanje v domovih. 

Izjava

Maša iz Zadrugatorja in Inštituta za študije stanovanj in prostora je opisala širšo problematiko tržnih stanovanj in vpliv epidemije na bivalne razmere tako v domovih kot najemniških stanovanjih.

Izjava

Ignoranco oblasti in trende glede gradnje stanovanj v Ljubljani je pokomentiral še Tilen iz Mladinske aktivistične organizacije.

Izjava

Tudi Luka iz Liste demokratičnega študentstva je opozoril na vedno bolj nevzdržne pogoje za bivanje v največjem univerzitetnem mestu in upravo ŠDL pozval k sodelovanju.

Izjava

Prebrane so bile zahteve iniciative Mi smo ŠDL.

Izjava

Lara Jana iz je v imenu kolektiva Kvadratni meter je na konferenci delila nekaj primerov odnosa lastnikov do najemnikov. Med drugim: 

Izjava

Lenart je podal pričevanja študentk in študentov, ki so obujali spomine na lepše čase, in nakazal, kako absurdno zvenijo nova pravila.

Izjava

Na konferenci je spregovorila še predstavnica iz Akademskega kolegija - tamkajšnje študentke in študente lahko Mestna občina Ljubljana konec septembra 2021 namreč izseli.

Izjava

Sara kot soorganizatorka tiskovke pa je dogodek zaključila z ugotovitvijo, da ...

Izjava

Izjava

 

Prilagamo pisno pojasnilo uprave ŠDL glede nedavnega dogajanja v študentskih domovih: IZJAVA UPRAVE ŠDL

 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness