Demistifikacija tehnologije v šolstvu

Demistifikacija tehnologije v šolstvu

Oddaja

Okrogla miza je bila izvedena v okviru diskurzivnega programa univerzitetne redakcije z naslovom "Demistifikacija tehnologije v šolstvu" 10. aprila v Vodnikovi domačiji.

 

Brez dvoma je tehnologija eno od področij, na katerega se - zlasti v razmerju do šolajočega otroka - vežejo predsodki in strah. Niti za šolstvo odgovorne institucije ne vedo, kako bi pristopile k problemu tehnologije v šolstvu - Ministrstvi za izobraževanje, znanost in šport ter zdravje po eni strani prihod tehnologije v šolstvo podpirata, po drugi strani pa svarita pred njenim vdorom v naša življenja. Okrogla miza je zamišljena kot drugi del okrogle mize o moraliziranju v šolstvu. Na njej bo govora tudi o umetni inteligenci, sledenju uspehu otrok, razvrščanju otrok glede na uspeh, uporabe novih tehnologij v šolstvu in njihovem doprinosu k izobraževanju.

O tem, ali tehnologijo hočemo v šoli, a jo potrebujemo, a je kvarna?! smo se v Vodnikovi domačiji to sredo pogovarjali z Lenartom J. Kučićem, Katjo Koren Ošljak, Gregorjem Anželjem. Pogovor je moderirala Zala Gruden iz univerzitetne redakcije RŠ. 

facebook twitter rss

 

RŠ praznuje 51 let! Če bi radi spodbujali kakovostne radijske vsebine tudi v postabrahamski dobi, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness