Kost? Juha!

Okrogla miza, intervju ali pogovor
12. 2. 2020 - 10.15

Pravljice smo na radiu že raziskovali, o njih pisali in se pogovarjali: Petra Meterc, ki je s pomočjo Proppovih del pregledala čarobne pravljice in njihovo strukturo, Zala Bezlaj pisala o pravljici Anže brani vas Svetje, razpis za katero je objavil tednik Demokracija, Lucija Klun pa je opravila temeljni pregled žanrov otroške pravljične literature.

V današnjem UR intervjuju gostimo Špelo Frlic, poznavalko in pripovedovalko ljudskih zgodb, programsko vodjo pripovedovalskega festivala, ki se bo letos odvijal med 20. in 29. marcem, dolgoletno sodelavko Radia Študent pri projektu Za dva groša Fantazije ter vsebinsko vodjo Pravljičnega studia v galeriji Vodnikove domačije

S Špelo se bomo danes pogovarjali o pripovedih in pripovedovanju, a bomo pri tem raziskovali bolj tehnično-vzgojni vidik pripovedovanja in poslušanja. 

Vprašali smo jo:

Je namen Pravljičnega studia otroke naučiti pripovedovanja? Je dobro, da otroke pri pripovedovanju popravljamo? Slovnica je steber družbe! Se kakovost in struktura med različnimi skupinami otrok razlikujeta? ZAKAJ REČEMO KOST in JUHA?! Ali otroci lahko prenesjo strašljve pravljice? A je pripovedovanje nekaj, kar je otrokom enostavno? Kako razvijajo svojo zgodbo? Se pripovedi med otroki razlikujejo? Obstajajo značilne skupine, ki vplivajo na vsebino in skupne značilnosti pravljic? A je ideja, da otroci danes zaradi elektronskih naprav nimajo fokusa, utemeljena?

*fotografija UROŠ ABRAM, MLADINA

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

je biznis! Domačno ciljem naproti.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.