ART-AREA 205

Oddaja

 

Pozdravljeni v 205., postapokaliptični, predbožični ediciji oddaje Art-Area, oddaje, ki dvakrat mesečno predstavlja in komentira dogajanje na prizorišču sodobnih vizualnih umetnosti. Za zadnjo oddajo v letu bi se verjetno spodobilo narediti pregled dogodkov, ki so na področju likovnih umetnosti še najbolj zaznamovali letošnje leto. Namesto brskanja po lastnih mentalnih zakristijah in spletnih arhivih smo pripravili dva intervjuja z umetniki in kustosi – ki so ob praznični okrasitvi Ljubljane, ki je letos prekosila še Las Vegas – zaznamovali mesec december.

V tokratni oddaji prisluhnite pogovoru z Dejanom Sretenovićem in Branislavom Dimitrijevićem o razstavi Proti umetnosti. Goran Đorđević: kopije 1979–1985, ki je še vedno na ogled v Mestni galeriji Ljubljana. S kustosoma razstave se je pogovarjala Iva A. Boras.

Sledi sproščen intervju Lenke Đorojević z Belim sladoledom. Govora bo o umetniški praksi, vsakdanjem življenju in aktualni produkciji tega umetniškega tandema, ter nenazadnje o njuni še vedno aktualni razstavi v Galeriji P74.

Več o omenjenih temah pa že čez nekaj trenutkov v nadaljevanju oddaje Art-Area, samo na valovih Radia Študent.

 

PROTI UMETNOSTI

V Mestni galeriji je na ogled razstava Goran Đorđević. Proti umetnosti; kopije 1979–1985. Gre za razstavo, ki so jo zasnovali trije beograjski kustosi, in sicer: Jelena Vesić, Dejan Sretenović in Branislav Dimitrijević.
S slednjima smo se pogovarjali o sami razstavi, o umetniku, ki se ne kaže v javnosti, o položaju kopije v umetnosti in še o marsičem.

///////////////////////////////////////////////////////////
Intervju je v posnetku oddaje
//////////////////////////////////////////////////////////

 

BELI SLADOLED

Svetovno znana slikarska skupina dveh akademskih slikarjev, Mihe Perneta in Leona Zuodara - Beli sladoled, z razstavo Don't Look Back v Galeriji P74 ponuja svoj nov jajček presenečenja. O aktualni produkciji, načinu ustvarjanja, vsakdanjem življenju, o sistemih in novih presenečenjih smo se pogovarjali z Miho Pernetom, skozi katerega je govoril Leon Zuodar.

///////////////////////////////////////////////////////////
Intervju je v posnetku oddaje
///////////////////////////////////////////////////////////

Toliko za nocoj v oddaji Art-Area. Če nas prej ne bodo “nesli vun”, bo naslednja edicija na sporedu 14. januarja prihodnje leto, samo na valovih Radia Študent. Z umetniki in kustosi sta se pogovarjali Lenka Đorojević in Iva A. Boras, uvodnik je spisal Miha Kelemina, za tehnično izvedbo je poskrbel Mikro, brala sta Rok in Jaka.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.