Nočni program znanstvene redakcije

Audio file

Nočni program znanstvene redakcije.

 

V živo 26. 12. ob polnoči. 

 

Gostja dr. Nina Črnivec  Znanstvenica dr. Nina Črnivec je na Radiu Študent gostovala že leta 2019. Z drugimi slovenskimi raziskovalci in raziskovalkami so takrat na vlado RS, predsednika države in državni zbor z namenom izboljšanja komunikacije o podnebnih spremembah naslovili javno pismo.  

 

Naprej jo je pot vodila po domačih in tujih znanstvenoraziskovalnih ustanovah,  ukvarja pa se z raziskovanjem atmosfere. Primarno je njeno delo osredotočeno na oblake in njihovo vlogo v podnebnih sistemih.  Na ARSO, Agenciji RS za okolje, je delovala na področju operativne meteorologije, podoktorski študij pa zaključila na Columbia/NASA GISS.  

Pri svojem delu se srečuje s področjem modeliranja vremena in podnebja. Deluje v uredništvu pri EGU znanstveni  "Geoscientific Model Development", kjer ima priložnost spremljati razvoj cele vrste modelov uporabnih v Zemeljski znanosti.   

 

Beseda bo torej tekla o oblakih, modeliranju, podnebnih modelih in znanstvenem komuniciranju. Zagotovo nam ne uidejo še podnebne spremembe in založništvo. 

 

Foto: Complex interaction between clouds and atmospheric radiation occurring in a real world, dr. Nina Črnivec

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Komentarji

Anonymous / 20. Marec 2024 / 14.08

Naziv "podoktorska študentka" se mi zdi v najboljšem primeru netočen in v najslabšem zelo neokusen. Doktorat je najvišja stopnja izobrazbe, ki jo v naši družbi uradno priznavamo, zato je naziv študent_ka neprimeren za ljudi, ki so to stopničko že dosegli (in niso npr. vpisali še enega študija, ki ga pokriva katera od treh bolonjskih stopenj). Postdoci so usposobljeni profesionalci z večletnimi delovnimi izkušnjami. V kateremkoli drugem sektorju bi jih tako tudi obravnavali, v akademiji pa se jih še vedno prevečkrat zreducira na mlade ljudi, ki potrebujejo še veliko pomoči. Lahko bi vsaj v medijih raje uporabili naziv "podoktorska raziskovalka" za vašo izkušeno in razgledano gostjo.

Anonymous / 20. Marec 2024 / 16.33

ok

Komentiraj