Današnji mestni napovednik | Radio Študent

Današnji mestni napovednik

Oddaja
17. 11. 2019 - 16.30

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

20:00 Kino Šiška: Žan Tetičkovič: REQUIEM 

Dovršena nova suita nagrajenega slovenskega skladatelja in bobnarja Žana Tetičkoviča “Requiem” za mešani zbor in jazz kvartet v enajstih delih na edinstven način združuje jazz improvizacijo, izvirne gregorijanske korale iz 11. stoletja in estetske zakonitosti modalne glasbe iz časov Palestrine, ki služijo kot izhodiščne točke za navdih, hkrati pa vzpostavljajo tudi nove okvire za improvizacijo.

Zveni nekako takole.

na dan dogodka: 15 €

 

 

20:00 Pri Rdeči Ostrigi, Škofja Loka: James Leg + Samuel Blues

Dvojna bluesovska koncertna poslastica.

JAMES LEG (James Leg) je sin teksaškega pridigarja, ki je začel igrati klavir že pri šestih letih. Ob južnjaških gospelih, ki so ga spremljali skozi otroštvo, je začel pridigati v očetovi cerkvi pri štirinajstih. Dve leti kasneje je postal odvisen od čarov rock'n'roll-a, pa tudi od alkohola in ostalih opojnih substanc. Ravno ta kontrast med dobrim in zlim, nebesi in peklom je vplival ne le na njegovo glasbeno kariero – solo ali bendovsko – temveč tudi na njegove strastne nastope, ki v misli prikličejo podobo razvnetega binkoštnega pridigarja, ki se sredi dih jemajoče pridige z vsemi silami spoprijema z divjo kačo (po želji zamenjajte mesto izmuzljivega plazilca z napol prazno steklenico viskija in pridiganje z udarjanjem po prepoznavnem Fender Rhodes-u in slika je popolna).

James zveni takole.

Samuel Blues je Samo Pivač, ki se je s svojim enkratnim croonerskim glasom in izvirnim bluzovskim sentimentom že vpisal v ušesa različnih domačih publik. Sobni oneman projekt pristaša lo-fi analognih zvokov in pikrih, šaljivo realističnih verzov, ki v miljeju domačih glasb zapolnjuje in nadgrajuje medgeneracijski manko, ki ga je prineslo slovo legendarnih Incurabili.

Prispevek za nastopajoče: 8 €

 

 

18:30 Mini-teater: Macbeth after Shakespeare - 20 let Mini teatra

Ob 20-letnici Mini teatra, 10 letnici Mini teatra na Križevniški in 10 letnici igranja predstave Macbeth after Shakespeare vas vabimo na svečano izvedbo te kultne predstave, ki je bila Velika nagrajenka Borštnikovega festivala in potovala po številnih gledaliških festivalih v Evropi, Aziji ter Severni in Južni Ameriki.
Ne zamudite sijajnih igralcev v sijajni predstavi!

 

 

17:30 Gledališče Glej: Podgane

Gledališka postavitev, ki preči meje gledališča in prehaja v vizualni svet, ne pušča prostora za beg od temeljnega vprašanja: smo sposobni ne le misliti utopijo, temveč jo tudi živeti? Gesta je namreč jasna: v svetu, kjer se z njegovo pogubnostjo nismo sposobni soočiti, smo vsi pač lahko le nezaželena populacija. Podgane.  

 

 

17:00 LGL: Tjulenj

Gledalec postane del pozabljenega sveta, kjer živali, zgodbe in legende nastajajo in izginjajo v zmečkanem papirju. Igralci jih ustvarjajo iz nič, iz igre presenetljivih metamorfoz. Gledalec lahko sam izbira, ali bo sledil raziskovanju severa, zgodbam, glasbi ali ... čustvom. Tudi temu vidiku se, ob nežni osrednji zgodbi o odnosu človeka do sobitja (tjulnja), ne moremo izogniti. Vsak človek je tudi tjulenj. In vsak tjulenj človek.

 

 

 

=====KINO khm... no... LIFFe=====

V Ljubljani lahko danes gledate približno 25 filmov. Program najdete tule.

 

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 
randomness