Današnji mestni napovednik

Oddaja
29. 11. 2022 - 16.30

1. GLASBA ALI TEMU PODOBNO

 

Hostel Celica / 20.00 / Sozvočja sveta: Brodnica

Darinka Pilári je plesalka, ki izhaja iz japonskega ankoku butoja, pri tem pa išče vmesna mesta med koreografijo in improvizacijo. Zanjo je improvizacija, tako kot ples, kolektivna priložnost za iskanje tistega, česar ne moremo vedeti, lahko pa to razumemo preko gibalnih občutkov.

Samo Kutin je dejaven multi-instrumentalist, znan po rabi nekonvencionalnih in lastnoročno izdelanih glasbil in zvočil. Eden izmed tradicionalnih inštrumentov, ki jih uporablja, je tudi madžarsko srednjeveško strunsko glasbilo hurdy gurdy. Ustvarja tudi glasbo za pravljice, animacije, gledališke, lutkovne in plesne predstave ter vodi delavnice za otroke.

Vstop prost.

 

ŠKUC / 21.00 / Ropotarnica XXVI - Andrej Kobal

Andrej Kobal je glasbeni eksperimentator, skladatelj in oblikovalec zvoka, ki v nastopih ne uporablja vnaprej pripravljenih struktur ali vzorcev, temveč mase zvokov, ki mu dopuščajo nepredvidljivo interakcijo, ter raziskovanje znotraj njih. Za svoje nastope uporablja svoje po meri narejene virtualne inštrumente – GranuRise in seqMPEror, s katerim ustvarja samosvoje zvočne modulacije.

Vstopnina na koncert: 1 €.

 

Klub CD / 19.00 / Liv Andrea Hauge Trio + Zhlehtet

LAH Trio: Liv Andrea Hauge, klavir; Georgia Wartel Collins, bas; August Glannestrand, bobni

Zhlehtet je glasbeni kolektiv, ki deluje pod vodstvom Roka Zalokarja. Pojavlja se v različnih formatih in združuje unikaten spoj akustičnega in elektronskega zvoka, hkrati pa krmari med komponiranim in improviziranim pristopom. Tokrat bo kolektiv predstavil nov cikel kompozicij za kvintet, ki bodo izšle na prihajajoči plošči.

12€, 8€

 

Delavski dom Trbovlje / 19.00 / koncert za zasavske gasilce, ki so gasili na primorskem

 

 

2. ODER

 

Veliki oder MGL / 19.00 / Avgust v okrožju Osage

Drama.

 

Mala scena MGL / 20.00 / Le zaljubiti se ne smemo

Drama.

 

Mala drama SNG / 20.00 / Škorpijon

Drama?

 

 

3. KINO

 

Dvorana Kinodvora / 17.00 / Svetovni jagodni izbor I (2022) - ANIMATEKA

Program najboljših kratkih animiranih filmov z vsega sveta, ki prinaša temeljit pregled trenutnega dogajanja in trendov na področju avtorske animacije, vključno s številnimi filmi, nagrajenimi na pomembnih mednarodnih festivalih.

 

Dvorana Kinodvora / 19.00 / Vojna s samorogi - ANIMATEKA

Film, v katerem se srečata Apokalipsa zdaj in Bambi, je protivojna basen z okoljskim pridihom, ki govori o starodavni vojni med vojsko medvedkov in samorogi.

 

Dvorana Kinodvora / 21.00 / Tekmovalni program I (2022) - ANIMATEKA

Najboljši novi kratki animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope, ki se potegujejo za nagrado občinstva ;DSAF (Društvo slovenskega animiranega filma) in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

 

Dvorana Silvana Furlana / 17.00 / Najboljši študentski filmi šole La Poudrière

 

Dvorana Silvana Furlana / 19.00 / Mladi talenti Evrope II

 

Dvorana Silvana Furlana / 21.00 / Moja romanca z zakonom

Zelmo so pesmi in pravljice že od malih nog prepričevale, da bo ljubezen rešila vse njene težave, če bo le sledila družbenim pričakovanjem glede tega, kako naj se kot deklica vede. Ko odraste, pa se ji pri ideji ljubezni zaplete: bolj ko se trudi prilagajati, bolj se njeno telo upira. To je zgodba o sprejemanju prikritega ženskega upora.

Signe Baumane v novem animiranem celovečercu združi animacijo z glasbo, gledališčem, znanostjo, fotografijo, tridimenzionalno scenografijo in tradicionalno risano animacijo v zgodbo o živahni mladi ženski, ki išče popolno ljubezen in trajen zakon.

Avtorji: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na