7. 1. 2024 – 13.00

CRRNT

Audio file

V GRŠ intervjuju tokrat gostimo CRRNT, kolektiv, baziran v Københavnu na Danskem. Glasbeniki so kolektiv ustanovili z namenom vzpostavitve platforme za prezrte umetnosti oziroma za povezovanje z občinstvom. V praksi delujejo kot koncertni organizatorji in kot založba, s katero skušajo člani predstaviti žanrsko razgibano podzemno glasbo lokalnih in mednarodnih umetnikov. Po enoletnem odmiku v bolj organizacijsko delovanje se kolektiv s tedensko rezidenco na Krasu vrača k svojemu prvotnemu umetniškemu izrazu.

 

O sebi zapišejo:

CRRNT Collective (izgovorjava kot current v angleščini) je skupina mladih nadobudnih glasbenikov, ki so jih v danski København prinesli vetrovi z razno raznih koncev sveta in smeri neba. Od začetkov našega kolektivnega delovanja leta 2021 si prizadevamo ustvarjati platformo za predstavljanje manj zastopane, žanrsko razgibane umetnosti in jo povezati z občinstvom, ki si ga po našem mnenju zasluži. S tem razlogom neumorno organiziramo dogodke, izdajamo glasbo in prek različnih kanalov nagovarjamo k posluhu vsakogar odprtih in radovednih ušes.

Ob tej priložnosti CRRNT prihaja v Ljubljano kot kolektiv ustvarjalnih posameznikov, ki bodo sveže po samokurirani umetniški rezidenci na Krasu prvič predstavili svojo glasbo in druge dejavnosti slovenskemu občinstvu in slušateljstvu. 

 

CRRNT Bandcamp

CRRNT YouTube

CRRNT Facebook

CRRNT Instagram

9. 1.: CRRNT [current] Collective: Flavia Huarachi Jørgensen, Laura Zöschg, Ben Rodney, Luka Zabric, Michaela Turcerová, Jon Tassilo Sensmeier, Aurelijus Užameckis, Ivar Myrset Asheim @ Škuc, Ljubljana [fb]

 

Avtorji del

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj