KM16 ODŠTEVANJE IN VZLET: NEOPOGO IN MIHA PETERLIČ

Oddaja
10. 9. 2016 - 20.00

S serijo studijskih koncertov in intervjujev se bodo letošnji maratonci že pred samim začetkom turneje predstavili v živo iz etra Radia Študent na 89,3 MHz. V torek, 6. septembra, bomo od 20.00 dalje v studiu gostili avdiovizualno trojko NeoPogo in mladega ljubljanskega kantavtorja Miho Peterliča.

FB dogodek

 

MIHA PETERLIČ
kantavtorski nagovor ljubljanske urbane morale

Kdor ne pozna Mihe Peterliča, skoraj gotovo ni pogosto zunaj, redko zaznava utripe mesta skozi meglice urbane zore, ne pozna reševanja sveta in bitij, ki so preživela še eno noč spajanja misli in duhov. Kogar redko ujame moč noči, ta le težko zasliši glas, ki s preprosto, neposredno mislijo osvobaja iz verig delovnega vsakdana. Glas in kitara, ki ob šanku ali kavču kličeta k akciji, naj bo ta ples, krik, zabava ali upor, sporočata predvsem, da je z Miho Peterličem revolucija za vsakim vogalom.

 

Miha Peterlič (vokal, kitara)

Kontakti/Povezave: 

miha.peterlic@gmail.com
soundcloud.com/miha-peterli

Kraj: Ljubljana

 

NeoPogo
razsrediščena avdiovizualna impro-elektronska trojka

Razsrediščena troglava avdiovizualna formacija, zaprisežena odprtokodnemu, prostoimproviziranemu ustvarjanju, svoj glasbeni izraz fluidno prilagaja prostoru in času. Analogno s prizoriščno tipskimi instalacijami se njihove abstraktne, a vendar melodične IDM-ovske zvočne krajine spontano vpenjajo v neregularne ritmične strukture in tako njihovemu aktu omogočajo razvoj ter nadgrajevanje skozi sam performans. Vzporedno z njihovo zvočno arhitekturo pa nastajajo tudi ilustrirane animacije, ki z interpretacijo tretjega člana doprinašajo k celoviti čutno-estetski izkušnji. Pridružite se jim na metažanrskem neopogo plesu. 

Jan Pogorelec (synth)
Neo Glušič (beat)
Ytbndxkj (vizualije)

Kontakti/Povezave: 

janpogorelec99@gmail.com
soundcloud.com/neopogo
youtube.com/channel/UC6UEHgLjU_cxpc8SzaEcjhw

Kraj: Ptuj, Ljubljana

 

Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

a bi se dal kak posnetek fasat?

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness