3. 6. 2012 – 15.00

Svežina

Dan Deacon - Lots

1.) DAN DEACON: Lots

album: America, izid: 28.8.2012, založba: Domino

RŠ ljubljenček in stari ljubljanskih znanec, ameriški elektroničar iz Marylanda, Dan Deacon se po treh letih od izdaje albuma "Bromst" vrača na sceno z novim albumom, ki nosi naslov "America" in bo izšel v zadnjih dneh letošnjega avgusta. Prvi singl "Lots" napoveduje surovo in ekstatično ploščo, ki nosi v sebi mešanico noisa, elektronike, popa in danca. 

 

Liars - WIXIW naslovnica

2.) LIARS: No. 1 Against the Rush

3.) LIARS: Octagon


album: WIXIW, izid: 4.6.2012, založba: Mute

Novo ploščo so posneli še eni stari ljubljanski znanci, newyorški eksperimentalni rockerji/post-punkerji Liars. Trojec se še vedno drži okrilja Millerjeve založbe "Mute", pri kateri bodo v ponedeljek izdali že svoj šesti album WIXIW. Na njem se znova zatečejo k malce drugačnemu zvoku, ki tokrat eksperimentira z elektroniko, kar je njihovo prvo resnejše srečanje z elektrom.

 

BigBoi - She Said Ok cover

4.) BIG BOI & THEOPHILUS LONDON ft. TRE LUCE: She Said OK

album: Vicious Lies and Dangerous Rumors, izid: 2012, založba: Def Jam

Polovica atlantskega dvojca OutKast, gospodič Big Boi, je prejšnji teden na svojem twitterju objavil naslov nove plošče, ki naj bi predvidoma izšla konec letošnjega leta. Album "Vicious Lies and Dangerous Rumors", bo predstavil obilo njegovih glasbenih kolegov in bo znova potoval po raznovrstnem svetu hiphopa. Izid novega, drugega solo izdelka Big Boia še ni znan, saj čaka, da pred njim album izda drugi del zasedbe OutKast, Andre 3000, predvidoma pa naj bi se na policah plošč znašel konec letošnjega leta. Prvi singl je klasična južnjaška soul-rapa laganica za poletne dni in z jasnim sporočilom.

Valterap na radiu

5.) VALTER: Neverjeten

Slovenski raper Valterap se vse bolj izogiba svojemu raperskemu imenu in ga kani z naslednjim albumom skrajšati. Odslej naj bi slišal zgolj na svoje rojstno ime Valter, preden pa se sploh loti snemanja novega albuma pa nam je na svojem Soundcloudu ponudil komad, ki ga je posnel za svojo dolgo napovedano tretjo ploščo, ki ga pa po vseh mogočnih kolobocijah in zapletih sedaj sploh ne bo izšla, zato se je Valter odločil, da prepusti že davno posnet komad "Neverjeten" medmrežju in se odpravi snemati nov material.

 

6.) BECK: I Just Started Hating Some People Today

7.) BECK: Blue Randy


single: I Just Started Hating Some People Today/Blue Randy, izid: 28.5.2012, založba: Third Man Records

Beck je 28. maja izdal svoj novi singl, ki je presenetljivo obarvan precej kantrijaško. Singl je izšel za Jack Whitovo založbo "Third Man Records", o pravi plošči pa zaenkrat še ni ne duha ne sluha. Na prvi strani Beck predstavlja kompozicijo "I Just Started Hating Some People Today", na drugi pa umirjenejšo "Blue Randy".

 

Red Hot + Fela 

8.) TUNE-YARDS, ANGELIQUE KIDJO, ?UESTLOVE & AKUA NARU: Lady

album: (RED) Hot + Fela, izid: 2013, založba: Knitting Factory Records

Priredba skladbe "Lady" legendarnega afriškega genija Fele Kutija napoveduje novi projekt v zgodbi dobrodelnih kompilacijskih zbirk zbranih pod okriljem organizacije "Red Hot Organization". Prihodnje leto naj bi izšla zbirka priredb Fele Kutija, pod imenom "(RED) Hot + Fela. Izdali jo bodo očitno pri založbi "Knitting Factory Records", prvi singl pa je bil posnet kar v živo in to v drugem poskusu. Na njem se poleg studijskih muzikantov, pojavijo še Merrill Garbus, ki jo sicer istovetimo s projektom Tune-Yards, afriška pevka Angelique Kidjo, bobnar philadelphijskih Rootsov, ?uestLove ter nemško-ameriški raper Akua Naru.

 

Matthew Dear - Her Fantasy

9.) MATTHEW DEAR: Her Fantasy

album: Beams, izid: 27.8.2012, založba: Ghostly International

Založba "Ghostly International" bo 27. avgusta letos izdala novo ploščo Dj-a, producenta in enega najvidnejših imen sodobne elektronske avant-pop scene, Matthewja Deara. Album "Beams" bo ponudil 11 novih skladb, album pa odpira kompozicija "Her Fantasy".

Serengeti C.A.R

10.) SERENGETI: Amnesia

album. C.A.R., izid: 31.7.2012, založba: Anticon

Chicaški raper in producent Serengeti zadnji dve leti vse bolj opozarja nase. Letos je že izdal Ep "Kenny Dennis", 31. julija pa bo izšel se njegov dolgometražec "C.A.R.", ki ga bo seveda izdala nekoč čislana avant raperska založba "Anticon". Na njem bodo gostovali tudi vidni člani kolektiva Anticon - Odd Nosdam, Yoni Wolf iz "WHY?" ter Jel.

 

NOFX - My Stepdad's a Cop and My Stepmom's a Domme

11.) NOFX: My Stepdad's a Cop and My Stepmom's a Domme

12.) NOFX: She Didn't Lose Her Baby


single: My Stepdad's a Cop and My Stepmom's a Domme/She Didn't Lose Her Baby, izid: 19.6.2012, založba: Fat Wreck

Konec jeseni se obeta nova plošča kalifornijskih melodičnih punk prvakov NOFX, ki bo seveda izšla pri založbi "Fat Wreck Records". Preden pa fantje predstavijo nov material pa bodo 16. junija letos uradno izdali singl z dvema komadoma, in sicer "My Stepdad's a Cop and My Stepmom's a Domme" ter "She Didn't Lose Her Baby", ki so jih posneli tik preden so se zaprli v studio in začeli snemati material za novo ploščo.

Four Tet - Jupiters

13.) FOUR TET: Jupiters

single: Jupiters/Ocoras 12", izid: 2012, založba: Text

Enkrat do konca leta bo dva nova komada na singlu izdal tudi eden vidnejših producentov sodobne elektronike Four Tet oz. Kieran Hebdan, ki smo ga pred leti tudi lahko videli v Ljubljani. Londonski producent pa odslej ne bo več izdajal za založbo "Domino", temveč bo odslej izdajal svojo glasbo pri lastni založbi "Text". 

 

 

Dodaj komentar

Komentiraj