13. 12. 2016 – 9.05

jezus in marija ketna

Audio file

Novice

Ustanovitelj spletne glasbene platforme SoundCloud, Eric Wahlforss, trdi, da so med pogajanji z licenčnimi hišami, kot je GEMA, prišli do sporazumov, po katerih bodo na platformi naloženi profili, predvsem pa tudi sporni DJ miksi, odslej varni pred izbrisom na podlagi kršenja avtorskih pravic, kar je do sedaj še vedno veljalo za pereč problem.

Na Hrvaškem, natančneje v kraju Omiš, kakšno uro od Splita, si bojda lahko obetamo še en elektronski festival. Obsegal naj bi štiri dni dolg program, poln mednarodno uveljavljenih didžejskih imen in konferenc, seminarjev in delavnic. Festival bo nosil naslov Labyrinth Open, več podatkov pa naj bi dobili v naslednjem letu.

24 različnih obklubskih ali postklubskih producentov je združilo moči na novi brezplačni kompilaciji z naslovom Co-Op, s katero se želijo spopadati z globalnim porastom fašistoidnih teženj in nas spodbujajo k delovanju v lokalnem okolju. Na kompilaciji se pojavijo imena M.E.S.H., Air Max 97, Umfang, Soda Plains, Ziur, SKY H1 in še mnogi drugi. [check it]

Po skoraj dvajsetih letih se z novim studijskim albumom vračajo The Jesus and Mary Chain. Album z naslovom Damage And Joy naj bi dočakali konec marca naslednje leto, že pa lahko poslušamo komad Amputation. [check it] 

 

U lajf? U lajf!!

V hostlu Celica na Metelkovi bo v sklopu koncertov Sozvočja sveta nastopil trojec Čizi Bizi end Izi, ki vihti tolkala, klaviature, kitaro in sarod ter jih spaja tudi z elektronskimi elementi.

V Prulčku bo nastopil madžarski kantavtor Daniel Micsoda, ki naj bi se v svoji glasbi spopadal s težjimi aspekti človeškosti.

V Balassijevem inštitutu bo nastopila madžarska zasedba Cirkus-KA, ki naj bi v svoji glasbi združevala mešanico elementov madžarske ljudske glasbe, ritmov fada, bossa nove, šansona, tanga, flamenka in jazza.

Institucije
Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj