15. 2. 2013 – 9.15

Ostanimo kući i gledajmo porniće

Audio file

Novice:

Domači Ludovik Material so te dni predstavili svoj videospot za skladbo Večerni program. Domači trio si je material za svoj prvi video sposodil iz filma Život i smrt porno bande, seveda z dovoljenjem režiserja Mladena Djordjevića. Video je zmontiral Andraž Kajzer, sama skladba se je sicer prvič pojavila na kompilaciji Klubski maraton iz leta 2011, v prevetreni studijski verziji pa na lanskoletnem prvencu Passion for Red. Videospot si lahko ogledate na Youtubu.

Ostanimo z novicami še malo na domači grudi. Prav danes pri prekmurski založbi God Bless This Mess izide četrti album prleške gruntrock zasedbe Dežurni krivci. Plošča je od danes naprej na voljo za brezplačen dolpoteg na njihovi uradni spletni strani, dosegljiva pa bo seveda še fizična inačica albuma. Novi album spremlja tudi videospot za skladbo Sloni, ki ga je posnel režiser Matej Kolmanko, skladbo pa ste danes že lahko slišali na Radiu Študent v jutranjem RŠ hitu. Album Fakti je sicer nastajal slabi dve leti, posnet pa je bil novembra lansko leto v sodelovanju z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom, ki je produciral tudi njihovo zadnjo ploščo Strup. Dežurni krivci se vračajo v nespremenjeni zasedbi, ki pa bo v živo razširjena, saj bodo nastopi podkrepljeni z video projekcijo, ki nastaja v sodelovanju z umetniki iz kroga založbe God Bless This Mess, to so Matej Kolmanko, Gregor Purgaj in Dominik Fras. Prvi promocijski koncert bodo Dežurni krivci odigrali prvega marca skupaj z Werefox v Klubu Jama v Svetem Juriju ob Ščavnici.

Nadaljujemo spet kje drugje kot pri Američanih in še eni superskupini, ki se je udejanjila. Palms sestavljajo bivši člani zasedbe Isis in frontman Chino Moreno iz Deftones. Zaenkrat še skrivnostni glede tega, kako zvenijo skupaj, so kljub temu objavili radostno vest, da so končali svoj prvi družni album, ki bo izšel 25. junija letos pri založbi Ipecac.

Še en neutruden možakar, ki so ga novice ves čas polne, Dave Grohl, pa kot da nima za početi še cel kup drugih reči, sedaj še snema videospote in je tako režiral tudi novi spot za Soundgarden in njihov komad By Crooked Steps. Soungarden so sicer sredi severnoameriške turneje, na kateri promovirajo svoj aktualni album King Animal.

Na evropski turneji pa smo lani lahko ujeli Radiohead, ki sedaj napovedujejo tudi nov album. Basist Colin Greenwood pravi, da se bo bend k ustvarjanju svoje devete plošče spravil konec letošnjega poletja. Trenutno so člani benda sicer zaposleni z drugimi svojimi projekti, frontman Thom Yorke je denimo tik pred izdajo albuma s svojo supergrupo Atoms from Peace.

Poslušamo

Komad 1: Julia Holter - Chiamami Adesso

Domača zasedba EWOK predstavlja čisto svež singel Street Lights. Skladba napoveduje prvenec No Time, ki v začetku marca izide pri Kapa Records, album pa bo v živo zazvenel že 7. marca v ljubljanskem klubu Channel Zero.

Komad 2: EWOK – Street Lights

Izhod:

V Mariboru se danes mudi manchestrski producent Andy Stott, ki je lansko leto vrhove albumskih lestvic naskakoval s svojim albumom Luxury Problems. Iz Ljubljane v Maribor in nazaj bo dostavljal tudi poseben party avtobus, ki je najverjetneje že zapolnil svoje kapacitete, kljub temu pa je obisk dogodka toplo priporočen.

Tistim, ki se vam Štajerska vseeno zdi predaleč in boste ostali bližje prestolnici, pa ostane denimo, da obiščete koncert Melodrom v škofjeloški Rdeči Ostrigi ali pa se na Vrhniki v Klubu Zakon prepustite agresivnejšim zvokom zasedb Eruption, Sarcasm in Dickless Tracy.

Tudi v Ljubljani ne bo miru: v Gala Hali bodo ropotale angleške pank legende UK Subs ob podpori TV Smith in domačih Kreshesh Nepitash. Nekaj korakov stran, v Klubu Gromka, se bo odvijal večer za vse tiste, ki se jim kolca po takozvanem alternativnem rocku različnih datumov in izvorov. V Klubu K4 se bo v okviru Digital Dungeon pri nas pojavil madžarski drum'n'bass producent Mindscape, v Channel Zero na Metelkovi pa se bo odvijal trance večer. 

Dodaj komentar

Komentiraj