23. 1. 2015 – 9.15

Svaštarnica

Audio file

 

Pri podjetju Korg so že obudili svoj MS-20 monosint, sedaj pa bodo ponovno začeli proizvajati še eno analogno klasiko, in sicer ARP Odyssey. Ta bo na voljo v dokaj originalni izvedbi, ima le nekaj drobnih nadgradenj, med drugim možnost izbire med tremi tipi filtrov, ki so se zamenjali v prvotnih generacijah. Cena se bo gibala okrog tisočaka.

Včeraj se je v Kaliforniji začel vsakoletni festival The NAMM Show, neke vrste sejem za glasbenike, kamor pride več kot 600 razstavljavcev s celega sveta predstavljat svoje inovacije. Med njimi so tudi predstavniki Akai Profesional, ki promovirajo dva nova izdelka: analogno ritem mašino Tom Cat in 4-kanalni Timber Wolf sint. Ljudje za zdaj niso pretirano navdušeni, čeprav se oba ponašata s pristno imitacijo lesu ob straneh. Malce topleje je bilo sprejeto nemško podjetje Waldorf, ki je predstavilo 3 nove izdelke in set plug-inov. Najzanimivejši med njimi je zagotovo novi nw1, Waldorfov prvi wavetable generator za Eurorack sisteme. 

Shit and Shine bodo 16. marca pri založbi Rocket Recordings izdali LP, naslovljen 54-Synth-Brass 38 Metal Guitar 65 Cathedral

Pri založbi LEX bodo v začetku marca za izid pripravljali ploščo The Silence, ki jo je pod psevdonimom I Speak Machine skomponirala Tara Busch. Primerna je za vse ljubitelje analognih sintov in fane Johna Carpenterja.

Pri belgijski založbi Xtraplex so nam te dni v elektronski nabiralnik poslali že tretjo in po njihovih besedah najboljšo ploščo, ki jo je Ynoji sproduciral do sedaj. Povezavo do plošče najdete tukaj.

 

23. 1.: Stiropor & Lost Tapes: Powell @ Channel Zero, Ljubljana

23. 1. Pod Pritiskom Riddim RePrezentZ: LJubljana junglist massive Vol.4! @ Gala Hala, Ljubljana

23. 1.: Špil liga: Night Flight, StillOut, The Pyramids @ Kino Šiška, Ljubljana

23. 1.: Wanda & Nova deViator: ARP 339, NinaBelle & Nina Hudej @ Stara elektrarna, Ljubljana

23. 1.: Audiorama: Jambreaker, AK47, Thea, Cheezy @ Skatepark Rog, Ljubljana

23. 1.: It's a Trap (Cookie, FVTON, Sheco) @ Klub ZOO, Ljubljana

 

Dodaj komentar

Komentiraj