16. 2. 2015 – 9.15

Ziebane na disketi

Audio file

 

:::novice:::

Včeraj je svoj novi album izdal velenjsko-mariborski raper in producent Ziebane. Bolj kot za raperski album gre še za en njegov produkcijski projekt v elektro-pop/punk stilu z nekaj rapa, tudi pri naboru uporabljene opreme pa se skuša držati zvoka devetdesetih. Album Žirafe in januar je izdan pri njegovi založbi Apt Studios in je izšel na računalniški disketi iz njegove lastne kolekcije. Diskete so rabljene, očiščene softversko in na zunaj ter formatirane, na njih pa najdete posnet link. Ker nas večina disketnikov nima več, je na njih odtisnjena tudi povezava, od koder si glasbo lahko potegnete na svoj računalnik. Za album je treba odšteti 10 evrov in ga lahko naročite na njegovi spletni strani www.ziebane.com, kjer dobite tudi več podrobnejših informacijah o različnih limitiranih verzijah izdaj.

13th

Psihedelični junaki 13th Floor Elevators pod vodstvom Rokyja Ericksona se bodo po 48 letih ponovno zbrali na festivalu Levitation v Austinu. Festival bo potekal med 8. in 10. majem letos, enega izmed omenjenih dni pa bodo vsi še živeči originalni člani, torej Roky Erickson, Tommy Hall, John Ike Walton in Ronnie Leatherman, nastopili prvič po letu 1967. Napovedujejo, da bo na njihovem nastopu tudi nekaj posebnih gostov.Santiago Salazar

Santiago Salazar se je pred leti preselil iz Los Angelesa v Detroit, da bi tam raziskoval nove razsežnosti elektronske glasbe z Mad Mikom. V preteklih letih je bolj kot ne vrtel dolge sete in odpiral različne založbe, izdajal mikse in EP-je, sedaj pa je očitno napočil čas izida njegovega prvenca, ki obravnava življenjsko izkušnjo „chicana“, v Los Angelesu vpetega v plesno godbo. Na plošči Chicanismo bomo 19. maja lahko slišali 10 svežih skladb, ki jih bo izdala založba Love What You Feel.:::osmrtnice:::

Sam Andrew, photo: John Byrne foto: John Byrne

Petek trinajstega je v črnino odel družino Sama Andrewa, ustanovitelja zasedbe Big Brother and the Holding Company, ki je svetu predstavila Janis Joplin. Big Brother and the Holding Company so v času hipijevskega razcveta svetu ponudili dve mega uspešnici, in sicer Piece of my Heart ter Summertime. Pozneje sta Janis in Sam skupino zapustila in ustanovila Kozmic Blues Band, po smrti Janis leta 1970 pa se je Sam vrnil v matično zasedbo. Sam je umrl v 74. letu starosti za posledicami srčnega napada, ki ga je doživel pred desetimi tedni, čemur je sledila operacija na odprtem srcu 12. februarja.Steve Strange

12. februarja je svojo življenjsko pot v 56. letu starosti zaključil tudi Steve John Harrington, bolj znan kot Steve Strange. Steve je bil soustanovitelj Blitz Cluba v londonskem Sohu, kjer se je razvijala takratna „new romantics“ scena. Kasneje je ustanovil new wave zasedbo Visage, v kateri je bil vokalist. Umrl je med dopustovanjem v egiptovskem Sharm El-Sheikhu za posledicami srčnega napada.:::muzika:::

Wire

Britanski post- oziroma art-punkerji Wire bodo še pred 40-letnico svojega delovanja, ki jo bodo praznovali prihodnje leto, 21. aprila letos izdali svoj novi, istoimenski studijski album. To bo že njihova 14. studijska plošča, seveda izdana pri založbi Pinkflag, na njej pa bo 11 novih kompozicij, med katerimi najdemo tudi aktualni singel Joust & Jostle, ki ga že lahko poslušate na njihovem Soundcloud profilu

Earl Sweatshirt

Čez vikend nam je nov komad v posluh ponudil Odd Futurjevec Earl Sweatshirt. Brez predhodne najave se je na SoundCloudu znašla kompozicija Quest/Power, za produkcijo katere sta poskrbela Budgie in Samiyam.

:::ponočevanje:::V klubu Zoo bodo duri odprli ob osmih zvečer, ko bodo tam na redni ponedeljkovi serialki Jazz nastopili Jani Moder, Jani Hace, Blaž Jurjevčič in Ratko Divjak. Vstop je prost.

Metelkovsko mesto tudi danes na spi. Ob devetih bo tako v Menzi pri koritu štart nove edicije Prebranca, uro kasneje pa vrata odpira ponedeljska serialka DubLab v Channel Zeru. Tam bosta danes oder s svojim DJ-setom zavzela Wanda & Nova DeViator, za vstop pa boste morali odšteti 3 evropske.  

Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj