BUNKER!

Kulturna ali glasbena novica
13. 12. 2017 - 15.10

Odjuga ni pobrala le snega. Očitno je odpihnila tudi današnje kulturno dogajanje. Morda pa južni veter uspe vnesti nekaj temperamenta v kulturno sceno.

Ravno prevetritev slovenskega kulturnega prostora z inovativnimi pristopi pa je cilj zavoda Bunker, ki ta teden praznuje 20. obletnico svojega delovanja. Praznovanje spremlja bogat program, ki se je začel že v nedeljo, 10. decembra, s predstavo slovenskega kolektiva Betontanc in latvijskega Umka.LV: Show your face!, ki je nastala v sodelovanju z duom Silence in Ugisom Vitinsom. Danes pa so od 14-ih do 17-ih na sporedu tudi sproščene okrogle mize, ki bodo poskušale na kratko identificirati ključne estetske preboje in potencialne prihodnje preboje. Praznovanje se bo zaključilo v soboto, 16. 12., s tradicionalnim novoletnim plesom; tehnoburlesko z naslovom Tatovi podob v soorganizaciji zavoda Bunker in Emanata.

Poklicali smo Mojco Jug, ki je v različnih vlogah pri zavodu Bunker prisotna že vseh 20 let. Trenutno je odgovorna za program Stare mestne elektrarne, soprogramerka festivala Mladi levi in producentka. Vprašali smo jo, kakšni so bili začetki Bunkerja.

Izjava se nahaja v posnetku

Mojca nam je povedala tudi, s katerimi problemi se Bunker sooča v svojem delovanju?

Izjava se nahaja v posnetku

Mojco smo vprašali, kako se je Bunkerju uspelo 20 let obdržati na slovenski kulturni sceni:

Izjava se nahaja v posnetku

Južni veter pa ni uspel pretirano prevetriti vodstvenega kadra Društva slovenskih pisateljev. Na včerajšnjih volitvah novega predsednika je bil izglasovan dosedanji predsednik Ivo Svetina, ki je bil tudi edini kandidat za predsednika društva. V novoizvoljenem upravnem odboru DSP pa so Vinko Möderndorfer, Dušan Šarotar, Cvetka Bevc, Stanka Hrastelj, Gabriela Babnik, Miriam Drev, Esad Babačić, Barbara Pogačnik in Marko Kravos.

Kulturne novičke je pripravil Denis.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness