Dramatične novice o filmu, klubu in drami

Kulturna ali glasbena novica
9. 4. 2013 - 14.15

Z današnjim dnem se v Kinoteki začenja pregled portugalske sodobne kinematografije, na katerem se bo predstavilo šest novejših portugalskih filmov. Več o tem nam je povedal programski vodja Slovenske kinoteke Jurij Meden.

***Izjava se nahaja v posnetku***

Teden portugalskega filma se bo otvoril s projekcijo filma Mačja zibka, na kateri bosta prisotna tudi njena avtorja. O njunem sodelovanju v programu še enkrat Jurij Meden.

***Izjava se nahaja v posnetku***

 

Danes pa je potekala tudi tiskovna konferenca zavoda K 6/4, na kateri so predstavili novo programsko shemo. Spomnimo, da je zavod s prihodom novega direktorja sredi februarja letos odslovil staro programsko ekipo, usodo legendarnega kluba pa postavil pod velik vprašaj. Kljub temu da se bo klub v kratkem ponovno odprl, pa obstaja velik vprašaj predvsem v tem, kakšne programske vsebine se bodo po novem tam dogajale. O tem je na kratko spregovoril novi programski vodja Milan Gregorn.

***Izjava se nahaja v posnetku***

Gregorna smo prav tako vprašali, kako želijo nadaljevati vlogo in mesto kluba v domači kulturni sceni. Vendar nam je Gregorn bolj kot s prihodnjo vizijo odgovoril z mnenjem o pretekli:

***Izjava se nahaja v posnetku***

 

Slišali ste, kaj naj bi se v prihodnosti slišalo v klubu K4, povejmo pa še, da bo izčrpno poročilo o današnji tiskovni konferenci predstavljeno v večerni glasbeni oddaji 100 decibelov.

 

V kulturnih novicah pa bi vas radi opozorili tudi na včerajšnji zaključek Tedna slovenske drame, ki vsako leto, že od leta 1955 predstavi dosežke slovenske dramatike. Na Tednu slovenske drame vsako leto podelijo mnogo nagrad: Grumovo nagrado za najboljše izvirno dramsko besedilo, Grun-Filipičevo priznanje za dosežke na področju slovenske dramatike in Šeligovo nagrado za najboljšo uprizoritev. Podeli se tudi nagrado občinstva in od letos dalje tudi nagrado za najboljšega mladega dramatika.

 

Letošnjo Grumovo nagrado je petčlanska žirija namenila Edvardu Flisarju za delo Komedija o koncu sveta. V katerem smislu to besedilo pozitivno vpliva na rast slovenskega dramskega literarnega ustvarjanja, bo na Radiu Študent še raziskano.

 

Kulturne novice je pripravila Nataša Mrzel.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.