Gibčni in fotonični trenutki

Kulturna ali glasbena novica
2. 6. 2016 - 15.10

 

Danes zvečer imamo v Španskih borcih priložnost videti mednarodno uveljavljene plesalce. V Ljubljano se namreč vrača peto nadaljevanje mednarodnega festivala (pre)drznih performativnih umetnosti Pajek, in sicer v organizaciji produkcijskega kolektiva Pekinpah. Kakšen kolektiv je to, smo vprašali ustanovitelja pričujočega festivala Mateja Kejžarja:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Zanimalo nas je tudi, kakšna je ideja tega festivala, kaj lahko pričakujemo in koga bomo videli na odru Španskih borcev zvečer.  Spet smo vprašali Kejžarja, ki odgovor na to vprašanje najbolje pozna:

 

Izjavo poslušajte v posnetku oddaje.

 

Jutri se Spider, festival predrznih umetnosti, zaključi, in sicer na skrivni lokaciji. Kako bodo ljudje lahko prišli na skrivno lokacijo?

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Poleg plesa in performativnih umetnosti imamo v Ljubljani cel kup dogodkov, na katere vas lahko povabimo. Med bero kulturnih dogodkov smo izbrali festival Fotonični trenutki. Ta se dogaja danes ves dan na različnih koncih mesta in v takem zaporedju, da se lahko sprehajamo med prizorišči in »lovimo« zaporedje dogodkov. Za vse informacije o fotoničnih trenutkih smo vprašali enega izmed organizatorjev in člana programske ekipe Miho Colnerja

 

Izjavo poslušajte v posnetku oddaje.

 

Čeprav je že včeraj v kulturnih novicah bilo govora o krizi in konferenci »Odmisliti krizo« v atriju ZRC-ja, bi radi poudarili, da sta tudi danes popoldan odvijata dva zanimiva pogovora. Ob 16. uri bo italijanski filozof Davide Tarizzo [Davide Tarico] govoril o pojmu fašizma, kot ga poznamo danes. Ob 18. uri pa se bo apeliralo na vest vseh nas, da bi končno začeli razmišljati in ukrepati ekološko. Prosili smo Boštjana Nedoha, naj nam zaupa kaj več o paradigmi fašizma, o kateri bo tekla beseda popoldan. Prisluhnite: 

 

Izjavo poslušajte v posnetku oddaje.

 

 

Žal krize ni konec, z njo se moramo še naprej ubadati in premišljevati, kako ji narediti konec. Sprostiti in napolniti baterije pa tudi moramo, za kar sta danes najbolj primerna gibalni dogodek v Španskih in fotonični trenutek na različnih ljubljanskih prizoriščih. Vsaj tako meni in v kulturnih poroča: Iva Boras.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness