Teorija in politika - in špas

Kulturna ali glasbena novica
26. 5. 2016 - 15.10

Politika in teorija. To dogaja jutri. Prvi dogodek, ki se od jutri dalje dogaja na Filozofski fakulteti in ga je zagotovo vredno preveriti, če vam je všeč tovrstna tematika, je "Conflicting political ontologies and implications for transformative action". Dolg naslov. Dajmo ga še enkrat, tokrat v slovenščini: Konfliktne politične ontologije in implikacije za transformativno akcijo. Dogodek organizira Critial Political Economy Research Network, ali krajše CPERN, v sodelovanju z Inštitutom za delavske študije, ali krajše IDŠ. Njenega direktorja Miho Andriča smo vprašali po tem dolgem naslovu in vsebini, ki jo implicira.

*Izjava

Na dogodku boste na to temo lahko slišali celo plejado krajših predavanj in okroglih miz. Eden izmed razlogov za to je forma "call for papers" in je tehnične in organizacijske narave. In kakšne so vsebinske posledice?

*Izjava

In še drugi dogodek - Rezistenca: festival teorije, kulture in špasa, ki se prav tako začne jutri v KUDu France Prešeren. V nasprotju s prejšnjim dogodkom bo ta, ki ga organizira študentsko društvo Iskra, malo manj teoretski, bolje rečeno, prepletal bo teorijo s kulturo in špasom, očitno. Okrogle mize, diskusije pa tudi ogromno glasbe. Več o tem pove Romana Biljak Gerjevič.

*Izjava

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness