BritOFF svete družine

Aktualno-politična novica
Gaudi - Sagrada Familia
9. 6. 2019 - 10.15
 / BritOFF

V Benetkah so se odvili protesti proti vplutju velikih križark v kanal Giudecca. Povod za proteste je bila nesreča, ki se je zgodila prejšnji teden. 65 tisoč tonska križarka je trčila v pomol in manjšo turistično ladjo s 110 potniki. Oblasti so vplutje velikih križark želele regulirati že leta 2013 po nesreči križarke Costa Concordia. Zakon je bil kasneje umaknjen, ker oblasti niso predstavile okoljskih in varnostnih tveganj, ki bi jih velike križarke predstavljale.

Bazilika La Sagrada Familia v Barceloni je po 137 letih gradnje končno pridobila gradbeno dovoljenje. Bazilika naj bi bila končana leta 2026, sto let po smrti arhitekta Antonija Gaudija, ki jo je načrtoval. Lokalne oblasti so šele leta 2016 ugotovile, da verski objekt že sto let obratuje brez gradbenega dovoljenja. Fundacija La Sagrada Familia je za gradbeno dovoljenje plačala skoraj pet miljonov evrov.

Predsednik Donald Trump je preklical načrtovano vpeljavo uvoznih dajatev na produkte iz Mehike. Za to se je odločil, ker naj bi Mehika spoštovala njegove zahteve po zajezitvi migrantskega vala. V četrtek je namreč pristala, da v ta namen na mejo z Gvatemalo pošlje dodatnih 6.000 vojakov. Trump ji je namreč grozil z vpeljavo uvoznih dajatev, ki bi se vsak mesec povečale za 25 odstotkov. ZDA so lani iz Mehike izvozile za 346 milijard dolarjev vrednih produktov, največ avtomobilov in njihovih sestavnih delov.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness