17. 1. 2024 – 18.00

Naj se sliši tudi naš glas

Audio file

Audio file
15. 12. 2023 – 17.00
Odpiramo javno razpravo o predlogu novega Zakona o medijih

Javna razprava o predlogu novega Zakona o medijih traja mesec dni, pa se še ni nič kaj razpravljalo. Radio Študent v sodelovanju z Društvom študentov novinarstva FEJS pripravlja okroglo mizo o položaju tretjega medijskega sektorja v Sloveniji in ignoranci vsakokratne oblasti do svobodnih skupnostnih medijev, ki se kaže tudi v predlogu novega Zakona o medijih.

Svobodni skupnostni mediji so v splošnem smislu neodvisni, nepridobitni in jih upravljajo skupnosti, katerim so namenjeni. Predstavljajo zelo pomemben »tretji steber« zdravo pluralističnega medijskega okolja ob komercialnih in javnih medijih. Pri nas so najbolj prepoznavni neuvrščeni mediji mariborski Radio Marš, Neodvisni obalni radio (NOR) in vaš najljubši Radio Študent.    Lokacija: Fakulteta za družbene vede, predavalnica 13Sogovorci:

Lenart J. Kučić, svetovalec ministrice za kulturo za področje medijev

Tomaž Zaniuk, predstavnik društva Neuvrščenih, zveze svobodnih skupnostnih medijev tretjega medijskega sektorja Slovenije

Špela Stare, generalna sekretarka Društva novinarjev Slovenije

Sandra Bašić Hrvatin, profesorica novinarstva na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem

Marko Milosavljević, profesor novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani

Gal Krizmanič, odgovorni urednik Radia Študent

 

 

Vsebina je nastala v sklopu projekta Dovolj imamo ZMede!, ki se izvaja v sklopu program Impact4values.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj