9. 5. 2020 – 12.30

Saleški lobi: Koronakriza in mediji

Audio file

Audio file
27. 4. 2020 – 17.00
O napovedanem zmanjšanju sofinanciranja programskih vsebin medijev v letu 2020

Na prelomu sedemnajstega stoletja, ko je v Evropi še vladalo monarhično enoumje, so se prebujali prvi heroji svobodnega novinarstva. Med njimi najmogočnejši Frančišek Saleški je po nepotrjeni legendi vzpostavil prvo mrežo lokalnih in medijev s posebnim pomenom, ki naj za vekomaj delujejo v javnem interesu.

 

 

 

 

Audio file
22. 5. 2020 – 17.00
Kakšna bo medijska krajina po koronakrizi?

»Lokalni, regionalni in mediji s statusom posebnega pomena delovanja v javnem interesu« je izraz, ki ga krasi baročna birokratska razčlenjenost. V resnici pa vsak izmed nas pozna svojega – tistega, ki posameznika zastopa na osnovi geografske, starostne, ideološke ali katere koli druge osebne identitete in mu posreduje vsebine, ki so zanj pomembnejše kot za koga drugega. Prav zaradi saleških časopisov, radijev, portalov in televizije sta nastala dva slovenska pregovora: »Vsaka vas ima svoj glas« in »Dober glas pride v deveto vas«. A trenutno je njihovo srce ovito v trnje – enako kot njih zavetnika, svetega Frančiška Saleškega. V imenu slednjega Radio Študent ustanavlja lobi, ki se bo boril za pravice medijev v sveti vojni svobodnega izražanja.

 

Audio file
28. 6. 2019 – 17.00
Predlog spremembe Zakona o medijih

Gostje:

Nataša Harej, direktorica Radia Triglav Jesenice in namestnica predsednika Združenja radiodifuznih medijev pri Gospodarski zbornici Slovenije,

Franci Trstenjak, glavni urednik Radia Ognjišče,

Simon Prelesnik, direktor radijskih uredništev Media24 in odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje,

Ivan Seljak, urednik Radia Primorski Val

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj