Avdicije za špikerje in tehnike Radia Študent 2017

1. Januar 2017 / 12.00 - 30. Junij 2017 / 12.00

Zavod Radio Študent (RŠ) je ustanovila Zveza skupnosti študentov Slovenije 9. maja 1969. RŠ je nastal kot neposredna posledica študentskih demonstracij iz leta 1968. Je prvi elektronski medij na območju nekdanje Jugoslavije, ki je deloval izven sistema Jugoslovanske radiotelevizije in hkrati najstarejši nenehno delujoči študentski in skupnostni radio v Evropi. Danes je Radio Študent ena najstarejših in največjih evropskih urbanih nekomercialnih radijskih postaj ter neprofitna civilno-družbena in kulturno-izobraževalna organizacija, s sediščem v Ljubljani v Sloveniji.

Že vse od svojih začetkov je RŠ izvajalec neformalnih usposabljanj na področju vseh novinarskih zvrsti v okviru svojih 4 uredništev (Aktualno-politična redakcija, Redakcija za kulturo in humanistične vede, Glasbena redakcija, Univerzitetna redakcija in novejša Znanstvena redakcija ) ter svojih dveh programskih služb (Služba za napovedovanje in Tonsko-tehnična služba), od začetka tega desetletja naprej deluje tudi pri usposabljanjih mladih na področju spletnega novinarstva.Poleg tega pa se sodelavci RŠ preko programskih vsebin RŠ in sodelovanja v širši kadrovski sestavi uredništev in službe tudi izpopolnjujejo na področjih timskega dela, delovanja v raznolikem in inovativnem delovnem okolju, kritičnega mišljenja, poznavanja raznolikih kulturnih vsebin in tudi mentorstva drugim mladim, saj je pomemben del prenosa znanja poteka po principih učenja ob delu.

Avdicije in usposabljanja Radia Študent za mlade radijske spikerje, tehnike in interprete

Radio Študent že vrsto let usposablja nove kadre radijskih spikerjev in tonskih tehnikov, ki so kot strokovni in kvalitetni sodelavci prepoznani tudi v širšem medijskem prostoru na različnih radijskih in televizijskih postajah ter tudi kot spikerji in tehniki na področju avdio-vizualne produkcije. Glavni namen projekta je usposobiti mlade za samostojno delo v Službi za napovedovanje (SZN), za samostojno delo spikerja in moderatorja programa ter za interprete na področju produkcije radijskih oglasov ter pripovedovanj življenjskih in ljudskih zgodb, za sodelavce v Tonsko-tehnični službi RŠ (TTRŠ), za samostojno delo tonskega tehnika v oddajnem studiu ter na področju avdio produkcije za potrebe programa ter avdio produkcije snemanja glasbenih skupin in video sinhronizacije. Projekt je zasnovan na metodi neformalnega učenja ter mlade spodbuja in vzgaja k družbeno angažiranem in socialno odgovornemu delovanju, vzgaja v samostojnost in suverenost javnega nastopanja, s sprejemanjem drugačnosti in kritičnim podajanjem vsebin v eter.

- Ciljna skupina: 15 - 29

- Trajanje projekta: 1. 3. 2015 - 31.12. 2017

- Spletna stran projekta: http://radiostudent.si/

- Trajanje aktivnosti: Kadarkoli

- Lokacija izvajanja projekta: Svetčeva 9, Blok XIV

- Strošek: Brezplačno

Ta projekt podpira Mestna občina Ljubljana v sklopu programa Avdicije in usposabljanja Radia Študent za mlade radijske spikerje, tehnike in interprete 2015-2017.