DeEP

1. Oktober 2016 / 12.00 - 30. Junij 2017 / 12.00

V okviru projekta DeEP - delovanje Evropskega parlamenta, ki nastaja v partnerstvu ljubljanskega in zagrebškega Radia Študent, podpira pa ga Evropski parlament, bomo od septembra 2017 do junija 2018 podrobneje spremljali dogajanje v in okoli Evropskega parlamenta. Gre za projekt, s katerim želimo približati delovanje Evropskega parlamenta mlajši populaciji, saj gre za populacijo, ki kaže najmanj interesa za delovanje in obstoj te evropske institucije, poleg tega pa je volilna udeležba na volitvah v EP najnižja ravno med mladimi. Prispevki

 

Vsak petek pripravljamo tedenski pregled dogajanja v EP. Vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu so na sporedu daljše oddaje, v okviru katerih podrobneje obravnavamo aktualne teme in ugotavljamo vplivne faktorje pri sprejemanju odločitev. V dijaški oddaji in v manjšinskih oddajah bomo obravnavali aktivnosti EP na dotičnih področjih.

Aktualne teme smo obravnavali tudi v obliki intervjujev z domačimi in tujimi evropskimi poslanci ter dveh interaktivnih oddaj, kjer bodo svoje mnenje v prvi vrsti izražali poslušalci.

 

V vsakodnevno delovanje parlamenta pa bomo odstrli tudi z dvema spletnima "Ask us anything" dogodkoma, kjer bodo na vprašanja odgovarjali tisti zaposleni v EP, ki se ne kitijo s naslovom "evropski poslanec".

V okviru projekta organiziramo tudi serijo predavanj zunanjih strokovnjakov o delu parlamenta na posameznih področjih ter o novinarskem poročanju iz te institucije.

Podana mnenja v oddajah so mnenja avtorjev oddaje in ne odražajo mnenj Evropskega parlamenta, slednji pa tudi ne odgovarja za uporabo podanih informacij v oddaji.