Kriza študentskega organiziranja II

Oddaja
1. 3. 2021 - 18.00

Kriza študentskega organiziranja, serija javnih tribun v organizaciji Radia Študent, se nadaljuje. Po pogledu na sedanje stanje se tokrat zaziramo v preteklost. Je splošno prepričanje, ki je vsaj v določeni meri preraslo v mitologijo, o izjemni družbeni relevanci in moči študentskih gibanj konec šestdesetih let prejšnjega stoletja, iz katerih izhaja pojem študentskega organiziranja, v skladu z zgodovinskimi dejstvi? Se o neustavljivi vitalnosti nekoč in funkcionarski korupciji danes ne sme dvomiti?
Študentsko organiziranje je bilo v preteklosti gotovo eden od nosilcev družbenih sprememb in inkubator najnaprednejših idej, predstava o današnji obliki študentskega organiziranja pa je skoraj diametralno nasprotna svojim romantiziranim začetkom.

Kako so potekale faze zgodovinskega razvoja študentskega organiziranja, ki so pripeljale do današnje točke, ter kakšne lekcije lahko iz delovanja svojih predhodnikov potegnejo današnji akterji, je tema druge v seriji javnih tribun z naslovom Nekdanja slava.
 

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.