Preproga, ki te ljubim rdeče

Mnenje, kolumna ali komentar
Anonymous
30. 11. 2012 - 10.15

Pozdravljeni, dragi poslušalci in mnogo bolj drage poslušalke, vnovnič je tu Napihovanje. Tokrat žal pričenjamo z morbidno nenapihnjenim: padel je skrivni, ultra tajni agent ekipe Napihovanja. O tem incidentu je poročal časnik Delo, ki je skušal identificirati našega agenta: »Spada v družino napihovalk, slovenskega imena nima, ker ni bila še nikoli najdena. Vrsta se pojavlja v Sredozemlju, vendar doslej ni veliko zapisov o njej.« Sedaj vam je lahko jasno, kako zelo tajen je naš agent - no, je bil. Lahko vam zaupamo le to, da je bil nevtraliziran na naravnost brutalen način - sumimo, da so ga pojedli. Toda pozor! Pred tem je pogoltnil skrivni napoj, zaradi katerega je postal ultra strupen - maščevanje v naprej, haha. Slava agentu 000.

Vendar pa Napihovanje živi dalje. Ta naš podvodni agent je le eden izmed mnogih. Globalizirana mreža agentov, razkropljena po vseh celinah, po vseh državah in po vseh regijah - razen v Prekmurju, kjer se nikoli nič ne zgodi. Pa začnimo tokrat lokalno - v Grosupljem. V tem gnezdu konservativnih, predpotopno rokerskih elektro- in strojna-študentov so potekale volitve tamkajšnjega študentskega društva. Prvič do sedaj je bila dejansko na voljo izbira - toda zmagali so zopet isti: tisti, ki bi radi bili v odboru, da bi kaj počeli. Kaj bi počeli, pa seveda ne vejo. Bo pa baje izlet v Kanegro. S cvičkom. Spet. Naš agent 001 bo spet nažgan …

Malo bolj regionalno: Maribor dvakrat, Jesenice, Kranj, Ljubljana tudi kmalu dvakrat - vstaje namreč. Skoraj vsa Slovenija je že vstala, le Kangler poležava na dopustu. Kdo bi mu zameril - seveda je naporno poslušati trumo ljudi, ki se ti dere »Gotof si«. Zato Kanglerju z vsem srcem, dušo in telesom želimo prijeten oddih nekje na Cipru - tam, kamor hodijo ubogi ubogi bogati Slovenci na oddih. Z Jankovićem mlajšim se bosta lahko tako družno odpočila od vseh nevšečnosti, ki jim ga povzročajo mediji in raja. Da izdamo malo skrivnost: tam ju čaka bajni tajni agent 002.

Gremo na nacionalno raven. Vlada Republike Slovenije, zlasti prvaka militantstva Janša in Gorenak se bojita, da bo vstala Slovenja posegla po skladiščih orožja. To njuno bojazen povsem razumemo: Kangler je le izgovor, vstala raja je produkt manipulacije stricev iz ozadja, ki planirajo državni udar. Le orožja še nimajo. Orožje in orožarske afere so pa ja Janševa posebnost, to je njegov »modus operandi«. Zato z njim sočustvujemo in povsem razumemo, da želi ohraniti to področje nedotaknjeno od zunaj. Česar pa ne ve, je to, da je mali-veliki agent 003 zmeraj-že znotraj.

Kameleon-agent 004 pa nam poroča na internacionalni ravni - tokrat iz Nove Zelandije. Tam so namestili najdaljšo, najbolj rdečo in najbolj prefinjeno rdečo preprogo, ki meri v dolžino napihnjenih 500 m. Nič drugega se ne spodobi za vdor hobitov, mislim, za premiero filma Hobit: Nepričakovano popotovanje. Kako premierasta je ta premiera in kako rdeča je ta 500-metrska preproga, nam potrjuje horda hobitov, čarovnikov, škratov, vilincev in vseh ostalih mitično-resničnih mitičnih bitij, ki že dneve kampirajo ob tej preprogi. Postavili so prave utrdbe, votline in hišice - pač mitični rasi primerno domovanje - ob tej preprogi. Vse to, da bi videli pohod hobitskih zvezdnikov - ob preprogi. In napihnjenega Petra Jacksona.

Za konec se preselimo še na glo-kalno raven. Globalna vele-super zvezda rocka, kitarist Slash, prihaja v lokalno Ljubljano. Veselite se rockerji in me se veselimo z vami, kajti rock še ni umrl. Nasprotno, tako kot je danes napihnjen, še nikoli ni bil. Agent 005 še nikoli ni doživel toliko seksa, drog in rock'n'rolla.

Globalna mreža ekipe Napihovalcev tako živi dalje. Pa mislite, da smo vam povedali veliko? Da je agent 005 zadnji Napihnjenec? Globoko se motite, dragi poslušalci. Če je kaj Napihnjeno, je to ekipa Napihovalcev. Da ga ne fašete od zadaj, ampak od spredaj, poskrbi Napihovanje!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness