Povsod je lepo, a doma ni ničesar

Oddaja

Batman Who Laughs ali Batman je šel na temno stran..

..Reportaža z okrogle mize ob prevodu Sanj o olimpijadi - Reinharda Kleista (VVK, 2017) z Anjo Golob, Ervinom Hladnikom Milharčičem in Igorjem E. Bergantom v Vodnikovi domačiji..

..in Strip revija hrvaškega Večernjeg lista pod drobnogledom.

 

___________________________________

NOVICE

Priporočam ogled strani http://striputopija.blogspot.si/ - če znate srbsko ali hrvaško lahko tam najdete ne-broj skeniranih stripov kot so Zagor, Alan Ford, Tex Wiler, Sekstrip, Zorro, Asterix in še marsikaj. Pri nekaterih lahko gledamo samo platnice, drugi so skenirani v celoti.

 

Na forumu http://forum.striparna.com se je spet začelo glasovanje za izbor najboljše strpovske izdaje v Sloveniji v letu 2017. Spisek izdanih albumov lahko najdete na njihovi strani, glasujete pa tako, da napišete spisek VSEH strpov, ki ste jih prebrali v vrstnem redu od najboljšega navzdol. Točke dobi samo prvih 10 na spisku in sicer 1. strip 10 točk, drugi 9 točk in tako dalje. Če ste prebrali manj kot 10 stripov iz spiska, napišite vse po vrstnem redu od najboljšega navzdol. V tem primeru, če ste našteli recimo 5 stripov, dobi prvi 5 točk, drugi 4 in tako dalje.. Glasove lahko pošljete na stripoholik@gmail.com Zadnji dan za oddajo glasovnice je 1. marec 2018.

 

15. januarja je 50 let od prve izdaje praznovala Zlatna serija.

 

50 let letos praznuje tudi Stripoteka!

______________________________________________________

OBVESTRIPNIK

V sredo se je v Galeriji Kresija otvorila razstava ob trinajstem mednarodnem natečaju Živel strip! Živela animacija!  Slovenski del zastopa Miha Ha, ki je predstavil originalne strani stripa Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš – stripovska obdelava ljudske pripovedke o sinu, očetu in oslu. Italijo predstavlja Manuele Fior, avtor ki je predstavil zgodbo dekleta Dore, iztočnice natečaja, ki bere misli drugih.  Ter izsek njegovega opusa nagrajenih stripov. Na ogled do 15. februarja.

 

V torek, 30. 1. ob 20:00 v Komuni Kina Šiška januarski Stripolis: Pia Nikolič predava o  vplivu razpada SFRJ na stripovsko sceno. Predavanje z naslovom: Stripocid.

 

Trubarjeva hiša literature, v soboto in nedeljo, 3. in 4. februarja od 10-14:00 vabi na Stripburgerjevo poetično delavnico stripa v okviru Živel strip! Živela animacija! Mentorja bosta David Krančan in Anja Golob. Več na spletni strani Stripbugerja.

 

V petek, 16.2. ob 9:30 Društvo Animov in Magnet mange vabi na krvodajalsko akcijo v Splošno bolnišnico Izola.

 

V torek, 21.2. ob 20:00 v Komuni Kina Šiška februarski Stripolis: Izar Lunaček predava o novi izvedbi festivala Angouleme in St. Malo.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness