Anže Logar

Okrogla miza, intervju ali pogovor
logar
14. 10. 2022 - 18.00

Drži. Odločil sem se. Kandidiram za predsednika Republike Slovenije.

Eni bi rekli, da najtežja odločitev. Za mene pa v bistvu … edina, ob kateri se počutim res sproščeno. Saj bo težko in naporno, a na vsak način zanimivo.

Moja kandidatura je iskrena, podprta s prijaznimi besedami ljudi, ki jih srečujem v vsakdanjem življenju. In rezultati dela v funkciji zunanjega ministra. Ne kandidiram za ‘mnenjske voditelje’. Kandidiram za ljudi. Za Jožeta, Martino, Svita in Izo. Pač, stavim na kontakt z volivci.

Narod ni svoboden, če so svobodni samo eni. Bodimo svobodni torej vsi. Ali kot je nekoč dejal Martin Luther King: ‘Morda smo vsi prišli na različnih ladjah, vendar smo zdaj v istem čolnu.’ Nihče od nas ni tako pameten kot smo vsi skupaj. In kot družba lahko dosežemo bistveno več, če delamo drug z drugim kot drug proti drugemu. Če kdaj, je to ključno danes, jutri in pojutrišnjem.

Še to – ko sem vprašal Romano Jordan, če bi bila prvopodpisana pri moji kandidaturi, me je začudeno pogledala in rekla: “Zdaj si me pa res presenetil!” Malce pomislila, in nadaljevala: “Ja, bom, z veseljem.”

 

Tako je svojo kandidaturo za predsednika Republike Slovenije napovedal Anže Logar, kandidat SDS, ki to ni. Neodvisnost kandidature predsednika sveta stranke SDS bomo skozi pogovor o njegovih političnih usmeritvah in viziji predsedovanja pretresali v APR intervjuju na 89,3 MHz. Pokličite na 01 242 88 00 in kandidatu postavite vprašanje sami.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

poslastica

a ste opazl na tocno 6 min, freudian slip "stranki, kateri propadam", jako

fajn

Šmeker < 3

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.