Živalski invazijski karneval

Aktualno-politična novica
10. 2. 2019 - 15.55
 / BritOFF

Na ruskem arktičnem otočju Nova dežela so lokalne oblasti razglasile izredno stanje zaradi invazije polarnih medvedov. Ti se zaradi migracij in pomanjkanja hrane od decembra zbirajo na najbolj južnem otoku Nove dežele, pred kratkim pa jih je hrana v naselju privabila tudi v naselje. Polarni medvedi so v Rusiji ogrožena vrsta, zato jih tamkajšnja vojska ne sme streljati. Tudi prebivalcem naselja so oblasti prepovedale, da bi streljale na medvede. Poskusi, da bi medvede pregnali z glasnim hrupom in utripajočimi svetilkami, so se izneverili. Vojska je zdaj začela s postavljanjem posebnih zaščitnih ograj okoli vrtcev in šol, prebivalcem pa so svetovali, naj se ne zadržujejo zunaj, če to ni nujno potrebno.

Iz živalskega vrta v severnoirskem Belfastu je pobegnila skupina šimpanzov. Za pobeg so pametni primati odlomili debelo vejo z drevesa in jo uporabili kot lestev za pomoč pri pobegu. Že kmalu po tem, ko so okusili svobodo, pa so se vsi šimpanzi samostojno in prostovoljno vrnili nazaj v ogrado. Gre že za drugi pobeg iz živalskega vrta v Belfastu v zadnjih tednih. Prejšnji mesec je iz svoje ograde pobegnil mačji panda, ki so ga kmalu zatem našli na sosednjem vrtu.

Plažo narodnega parka v Kaliforniji pa so zavzele mame tjulenjke s svojimi mladiči, v spremstvu nekaj tro-tonskih samcev. Mladiči so se skotili v času delnega zaprtja ameriške vlade, do katerega je prišlo zaradi spora med predsednikom Donaldom Trumpom in demokrati v kongresu, ki v novem proračunu niso želeli nameniti 5,7 milijarde dolarjev za izgradnjo zidu na meji z Mehiko. V času zaprtja vlade je v narodnem parku delalo le okoli 10 od 65 zaposlenih, zato brejih tjulenjk niso dovolj uspešno preganjali s plaže. Zdaj so tjulnji zavzeli celoten odsek plaže, razširili pa so se tudi na bližnje parkirišče in cesto, ki so jo upravljalci parka posledično morali zapreti.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.