RAP PONOČEVANJE

Oddaja
Rap ponočevanje, 21.12.2019
21. 12. 2019 - 20.00

Ogled kompletnega, skoraj 12-urnega videa (brez nekaj minut, ko je stream padel dol med delom nastopa CYAMA) najdete tu.
 

Skoraj natanko 10 let je minilo od prvega Rap ponočevanja, ko smo na kup, sicer takrat bolj za šalo kot za res, poskušali spraviti raperje iz celotne Slovenije, tiste bolj Radio Študent kot malo manj Radio Študent formata.
 

10 let kasneje je vzklika ideja, da se ob 50. obletnici Radia Študent zberemo še en enkrat, tokrat bolj organizirano in orkestrirano. Ob koncu praznovanja 50. obletnice smo tako k sodelovanju povabili tudi nekaj t. i. "nostalgičnih aktov", raperjev, ki ne rapajo več, a so bili nekoč integralni del takrat vzhajajoče scene in jih je tudi Radio Študent z veseljem podprl. Ob bok smo jim seveda postavili vse še vedno aktivne veterane, aktualneže in raperje, ki šele prihajajo z namenom druženja in predstavljanja svojega dela. Kot ena redkih subkultur, ki še vedno vsaj približno deluje kot scena, smo tako v 12-urnem maratonu na frekvencah 89,3 slišali mlade in stare, pozabljene in še vedno aktualne fante in dekleta z vihtečimi mikrofoni, z vsemi dobrimi in slabimi lastnostmi.
 

Razen dveh raperjev na začasnem delu v tujini in dveh veteranov z družinskimi obveznostmi smo tako računali, da zberemo na kup kompletno rapersko falango. Seveda bolezni in obvezne službe ne počivajo, zato smo izgubili še dve predstavnici in enega predstavnika in na dan dogodka še Sunnyja Suna, ki je obležal v postelji, ter BMD-ja, ki se je v studiu sicer zglasil prej. Maraton je v svoja nedrja v slabih 12 urah gostil več kot 30 izvajalcev, ob tem pa ponudil še 20-minutni "freestyle" direktno iz glave, ki so izpeljali člani Freestyle tržnice.
 

Dogodek bo streaman v živo, tako v audio kot v video obliki.
 

Kdo je ponočeval? Abecedno so bili z nami AMO SOCIALEC, BALLAU, CYAM, DOŠA, DRILL, EMKEJ, EZRA, FIDŽI, GANGSTA GREGI, IRONIC TRONIC, JANČI, KING, KLEMEN KLEMEN, LUKNJE V SISTEMU, MEDZ'L, MIRKO, MRIGO, N'TOKO, OTROCI OSEMDESETIH, PERRO & RUDSTAH, PIŽAMA, RECYCLEMAN/ALI EN, RO9, SAJKOSLAV, SAMO BORIS, SKOVA, ŠLAGWERK, TADI TADA,TOXSICK, TRKAJ, UNKNOWN, VAZZ, WERA, YAKAMOODA (KOSTA + BRODII), ZINEDIN O, ZLATKO in ZOFA LIPA ter ekipa Freestyle tržnice.

Design: Blaž
tehnika 1 intervjuji: Arne Radelj
tehnika 2 živi nastopi: Staš Kramar, Samo Pavlica - Linč

RTVŠ video stream: Luka Plečnik, Miha Poredoš, Žiga Boršič Grajzar, Branko Lenarčič, Amadej Petan, Andrej Grandovec, Eva Jakopič, Naja Tratnik, Zala Klančnik, Živa Šketa, Makis
DJ: Toljo Toljo
 

Posnetek cele noči - nekaj minut manjka, ko je stream padel dol

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentarji

Lih tretjino ljudi ne poznam heh.

Manjkajo torej Ghet, Mito, Laganee, Valterap in?

Ghet dela in ne more pridt, vabljen je biu znotraj projekta Mrigo & Ghet.

Od glavnih aktivnih igralcev manjka le Mito/Oygn, ki je posebna zgodba.

Seveda sta bila vabljena tudi Laganee in Valterap kot bivša Klubska maratonca radia Študent, a ima eden družinske ovire, drugi pa ne more. Od legend smo nekako vabili še Ezy-G-ja za katerega je bilo jasno, da bi bil čudež, če pride in Ziebana, ki pa zaradi tega, ker nihče ne gre iz Maribora nima prevoza. 15 dni smo se jebal s tem, da mu najdemo en prevoz pa ni šlo. Od nostalgičnih aktov zmanjkajo še Badale, ki se niso uspele zbrat. 

Še dva, ki bi ju sicer vabili za zraven delata v tujini - Burke in Princip. Ostali smo tudi brez dveh ženskih predstavnic, ki morata obe delati oz. sta službeno odsotni. Od glavnih 15 izvajalcev dejansko pogrešamo le Mitota/Oygn...

0

Hvala ti Jizah za nazoren prikaz razkoraka med naborom skillov med starejšimi in mlajšimi slovenskimi reprji.

Sej, roko na srce, vsi smo vedeli, da Ezgete ne bo :D It's always somethin', heh. Imam pa, nepopularno mnenje, da razen Egotripa ter Maribora nič ni res hudo.

Sem se pa spomnu, Mostiščar/MCCM ni več aktiven?

Bil sem rahlo razočaran, da entoko ni predstavil nič novega (jebiga, sem grupika) ampak jebiga.

Za Došo sem mislil, da je njegov čas minil ampak dejansko je eden redkih, ki raste kot MC. Poslušat neke fotre o tem kolk so besni, zajebani, playerji je čist preveč smešno/brezveze, medtem ko Doša raste in menja tekstovno tematiko. Tko da, surprise surprise.

Sajkoslav je takrat na RŠ-u raztrgal in res postavu neke temelje za neko kleno dolenjsko, podgursko tematiko ampak ne vem če bomo kdaj dobili tako lokalno legendarno plato kot je bila recimo v Mariboru "Adijo kaki scenarij".

Ne vem sicer kdo je delal beat anounu ampak svaka čast, da je posemplal Deixa A Gira Girar. Hud komad, sem moral kar preverit če imam dejansko jaz odprt kak zavihek ali so ga res posemplal.

https://www.youtube.com/watch?v=3xt8Mp8oWzc

Samo Boris deluje kot izredno siten gost ampak jebemti, tekste pa zna pisat. "Mamo" kljub starosti in nekim referencam, ki jih ne prepoznaš, če nisi čez 30, je še vedno vrhunski (mi je pa ljubši original na tisti Roots Manuva beat).

Mogoče bom zvenel kot star dinozaver ampak podmladek mi po slišanem ne obeta preveč. Saj ni res slabo ampak ne vidim, da bi lahko katerkoli prvenec primerjal s tistim od N'toka, Borisa, Klemna ali recimo tudi Zlatkota, Trkaja, Koste.

Zdravo. Ali je možno kje slišati tisto prvo rap ponočevanje ?

Tih bod k kralj govori

@Grega Tukile na arhivu stare spletne strani RŠ se ga da poslušat po delih
https://old.radiostudent.si/article.php?sid=21759

Hvala, iščem še starejšo ponočevanje. https://www.youtube.com/watch?v=YC4XZMa9L0s

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness