Ful frišn filmski festival

Kulturna ali glasbena novica
11. 5. 2021 - 15.20

Mali festival velikega plana je nov filmski festival, ustvarjen z namenom prikazovanja filmov, ki so nastali na teoretsko-praktičnih filmskih delavnicah. Njegova prva edicija letos, tako kot vse ostalo, poteka po spletu. Več o nastanku festivala, njegovih ciljih in organizaciji pove neodvisna filmarka, raziskovalka vizualne kulture in organizatorka delavnic DZMP Sasha Ihnatovich

Festival je skupen projekt …

Filme in njihov nastanek so nam predstavili mentorji delavnic in vodje društev. Najprej smo govorili z dr. Majo Krajnc, odgovorno urednico revije Kino! in organizatorko kritiških delavnic Ostrenje pogleda, ki deluje pod okriljem društva Kino!.

Sem smo uvrstili …

Delavnice, ki jih je organiziralo Društvo zaveznikov mehkega pristanka ali DZMP, opiše Sasha Ihnatovich

Na festivalu smo ...

O delavnici snemanja glasbenih videospotov pa spregovori mentor delavnice in filmar ter organizator filmskih festivalov Matevž Jerman.

Delavnica videospota, ki se je odvila oktobra …

Mali festival velikega plana je prvi domači festival, namenjen prikazovanju filmov, ki so nastali na teoretsko-praktičnih delavnicah filmskega ustvarjanja. Program festivala sicer ne zajema vseh filmov, ki so nastali na delavnicah. Filme na kuriranem programu, s katerim so po besedah Sashe Ihnatovich organizatorji želeli predstaviti, kako predvsem mladi vidijo trenutno stanje sveta, si tako lahko ogledate na playlisti “Mali festival velikega plana” na Youtube kanalu Luksuz produkcije ali pa dogodek pod istim imenom najdete na Facebooku, kjer vas čaka povezava do filmov. Kratki filmi bodo dostopni samo še do 14. maja, tako da z ogledom pohitite - prav tako pa lahko katero izmed delavnic naslednje leto ujamete še sami!

 

Snemalko je kameri pod nos molil Lenart.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.