Kava, kava in še več kave

Kulturna ali glasbena novica
15. 5. 2018 - 15.10

V Škucu se danes ob 20-ih otvarja končna razstava 16. leta Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti z naslovom Nekaj minut kasneje avtorja Voranca Kumarja. Razstavljeno delo je prevpraševanje in vračanje k dokumentaciji, materialom in procesom, nastalim ob delu Prva kava iz leta 2014 in iz le-tega izhajajoče radijske igre Prva kava v letu 2015. Delovni proces avtorja in kuratorjev, katerega produkt je pričujoča razstava, je trajalo mesec in pol.

Kot v prejšnjih letih je tudi tekom tokratnega dela kava tekla v litrih. Po besedah sodelujočega avtorja Voranca Kumarja se jo je spilo:

izjava

 

Kuratorji so v skupnem delu z avtorjem vstopili v polje nejasnosti in necelovitosti. V svojem delu je avtor beležil procese ob prvi jutranji kavi v ateljeju. To dokumentacijo je modificiral in izpostavil različne segmente, vsakega posebej. Ti segmenti pa kažejo proces sestavljanja in razstavljanja. Skupaj z učenci Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje so postopek vzporedili in poiskali točke in možnosti soobstoja različnih mnenj, neskladij in pristopov v delu in sami umetnosti, ki se vrača v odložene materiale. Ali se je sam proces sodelovanja s kuratorji razlikoval od utečenih praks, nam avtor dela Voranc Kumar odgovori sledeče:

izjava

Se vidimo na otvoritvi. Kulturne novice pripravil vajenec Gal.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.