Kava, kava in še več kave

Kulturna ali glasbena novica
15. 5. 2018 - 15.10

V Škucu se danes ob 20-ih otvarja končna razstava 16. leta Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti z naslovom Nekaj minut kasneje avtorja Voranca Kumarja. Razstavljeno delo je prevpraševanje in vračanje k dokumentaciji, materialom in procesom, nastalim ob delu Prva kava iz leta 2014 in iz le-tega izhajajoče radijske igre Prva kava v letu 2015. Delovni proces avtorja in kuratorjev, katerega produkt je pričujoča razstava, je trajalo mesec in pol.

Kot v prejšnjih letih je tudi tekom tokratnega dela kava tekla v litrih. Po besedah sodelujočega avtorja Voranca Kumarja se jo je spilo:

izjava

 

Kuratorji so v skupnem delu z avtorjem vstopili v polje nejasnosti in necelovitosti. V svojem delu je avtor beležil procese ob prvi jutranji kavi v ateljeju. To dokumentacijo je modificiral in izpostavil različne segmente, vsakega posebej. Ti segmenti pa kažejo proces sestavljanja in razstavljanja. Skupaj z učenci Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje so postopek vzporedili in poiskali točke in možnosti soobstoja različnih mnenj, neskladij in pristopov v delu in sami umetnosti, ki se vrača v odložene materiale. Ali se je sam proces sodelovanja s kuratorji razlikoval od utečenih praks, nam avtor dela Voranc Kumar odgovori sledeče:

izjava

Se vidimo na otvoritvi. Kulturne novice pripravil vajenec Gal.

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.