Od vulve do pizde

Kulturna ali glasbena novica
15. 6. 2018 - 15.10

Zdi se, da bodo kumarice počasi pognale svoje plodove. Umetniška dela so večinoma na poti na tuje festivale. Naj dogodek tega vikenda v bližnji okolici bo, kot izgleda, obisk montypythonovca Johna Cleesa v Zagrebu. Tam se bo oglasil v sklopu turneje Last Time to See Me Before I Die. Naslov, s katerim bi lahko Bob Dylan zamenjal naslov svojega Neverending toura. Poleg Letečega cirkusa je zaznamoval še Brianovo življenje, Smisel življenja, Ribo po imenu Wanda in Harryja Potterja.

 

Namesto da se obračamo v zgodovino, prisluhnimo delu novega materiala Johna Cleesa iz intervjuja v oddaji The Nightly Show.

Izjava se nahaja v posnetku.

***

Kakšno je mnenje Donalda Trumpa o ženskem spolu, nam je približno že jasno. Kakšen pa je odnos do žensk v širši javnosti, so v sredo ob predstavitvi risoromana Prepovedani sad polemizirale Gabriela Simetinger, Mita Gustinčič Pahor in Miša Molk. Pogovor je vodil Boštjan Narat. Kaj je tema Prepovedanega sadu, najnovejšega plodu založbe VigeVage knjige?

Izjava se nahaja v posnetku.

Za podrobnejšo reportažo pogovora ob izidu tega stripovskega romana prisluhnite jutrišnji Stripofiliji na Radiu Študent ob 18. uri.

***

Za tedensko dozo kavč aktivizma lahko na portalu Danes je nov dan oddate glas proti spremembam avtorskega prava v Evropski uniji. Ukiniti želijo člena 11 in 13, ki bi lobistom velikih založnikov starih medijev omogočala ukinitev prostega pretoka informacij in zaračunavanje za povezave do njihovih vsebin ter uvajanje avtomatskih cenzorskih filtrov ob nalaganju vsebin na splet. Spremeniti pa želijo člena 3 in 4, ki bi omogočala podatkovno rudarjenje le ozkemu krogu raziskovalcev in preozke izjeme za namene šolanja, ki bi jih lahko posamezne države članice povozile.

***

Sicer vas ob 18.00 uri toplo vabimo tudi na trnovsko plažo na živo izvedbo radijske oddaje Radia Študent z naslovom Tu pa tam. Štirje špikerji bodo z DJ-jem v živo interpretirali zgodbe iz nabora sodobne makedonske proze. Vstopnine seveda ni.

***

Zaključimo kulturne novice s kratko polšalo sorazmerno legitimnega spletnega mnenjskega voditelja: Kaj imajo skupnega prejemniki današnjih pošiljk belega prahu Eugenija Carl, Svetlana Slapšak in Jerek Čehovin?
Nova 24 je o vseh omenjenih širila sovražni govor!

 

Lep in strpen vikend vam želim PiaN.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.