...

Oddaja
21. 6. 2018 - 16.30

 

=========== PRIMA LUBIANA ==============

 

Cirkusarna NaokRog, ob 21.00
JazzClubMezzoforte: Slepa Pilota >>>>  Slepa pilota (Simon Svetlik, Erik Schou) sta kombinacija dveh transmedijskih umetnikov iščoča novih, še neznanih "točk prihoda" v njunih eksperimentih. Improvizirano multimedijsko srečevanje se z uporabo minimalnih tehničnih postavitev izogiba postmodernemu baroku tehnološkega fetišizma.

Galerija Kljub Vsemu, ob 20.00
Zaključek razstave: A.D.Knez - Time Exposures >>> Vpogled v Knezov najnovejši slikarski opus.Razstavi platen velikih, srednjih in majhnih dimenzij v oljni tehniki je skupna osredotočenost na portretno slikarstvo, interpretacija del klasičnih mojstrov iz naše polpretekle in sodobne zgodovine in pa črni križ – ključen ikonografski znak, ki je kot nekakšna propozicija vizualnega simbola skupine Laibach in Irwinov izrazito vpet v slovensko kulturno zavest.

Channel Zero, ob 21.00
Kamizdat RENTGEN: Dodecahedragraph: MIXTURES & LEFTOVERS + Lifecutter + Gašper Torkar >>> Kamizdatov drugi večer v seriji raziskovalnih in pustolovskih razkrivanj zvoka in lokalnih godb - Rentgen - predstavlja izid nove kasete in spletne izdaje zasavskega Dodecahedragraph, čigar novo glasbo smo pod tem imenom že prav nestrpno čakali. Gre za izjemno širok spekter tako hrupne kot mestoma harmonične godbe, ki svobodno operira z ritmičnimi pulziranji in zidovi temnega šuma in izvira tako iz analognih kot digitalnih generatorjev in procesorjev. Podprla ga bosta sosed Lifecutter in Gašper Torkar.
Torej zvočno-hrupni trojček nastopov, ki jih v tej kombinaciji res ne smete zamuditi, če kaj date na svojo glasbeno-zvočno širino. KAMIZDAT je slovenska spletna založba, usmerjena v izdajanje lokalnega glasbenega ustvarjanja v širokem spektru raznolikih, večinoma elektronskih žanrov. Izdaje so na voljo kot prosti prenos (plačaj kolikor zmoreš) in kot ročno izdelani, samosvoje oblikovani fizični izdelki, ki so posledica sodelovanja z lokalnimi ustvarjalkami in ustvarjalci.
Vstopnina: 8€ na dan dogodka

 

===== SECONDA LUBIANA =====

 

Bar Prulček ob 20.30
Koncert: Duet BALTAZAR tvorita prvoborca obsoteljske jam scene, a nista narisana, čeprav bi človek pomislil, da bi najbrž samo animirani lahko izvedli akrobacije, ki jih ona dva čisto zares. Baček igra naravnost bolane riffe in jih potem še z looperjem posname, da lahko preko njih igra še druge bolane rife. Še bolj divji je Muc, ki igra bobne, vmes pa še spušča semple, igra klaviaturo in spušča efekte preko dveh kaoss padov. Označuje se ju kot fusion, progresive, instrumental. Sama glede oznak ne komplicirata, se je pa duet sestavljal več let preko jam situacij v studiu in placu na meji v Bistrici ob Sotli.

Trg pred Kinom Šiška (a.k.a Trg ‘Mamule')
PUNK IN DRUBLIC FESTIVAL ::: NOFX + Mad Caddies + Snuff + The Bronx + Bad Cop/Bad Cop + The Mor(R)ons >>> Frontman zasedbe NOFX Fat Mike je zvaril festival Punk In Drublic, imenovan po bendovem legendarnem istoimenskem albumu. Pisana punk rock druščina se bo ustavila tudi v Ljubljani! Poleg izbrane pijače se bo na velikem odru pred Kinom Šiška zvrstila smetana svetovnih punk rock zasedb. Za pankse s kešem. 
Vstop: na dan 42 €
-"A so panksi s kešem panksi?"
-"Ne, to so pank-rokerji!"

Čin Čin, Tobačna, od 17.00 naprej
RED GHOUL Street Factory Fest >>>  V četrtek se pripravite na GUAPO GANG v polni zasedbi in specialnimi gosti: prvo linijo obrambe bodo držali YOUNG SANCI - AMN - SMRT BOGA IN OTROK – SHEBY vleti s čisto novim albumom Madame. Pride tudi nova regionalna zvezda SENIDAH, vroča roba balkanske trap scene – KIMMV in "the one to watch" - ACTY (LYC).
Brez vstopnine!!!

HOOD Burger, Nazorjeva, ob 19.30
Koncert: JOSIP BRASS >>> V repertoarju boste slišali: Petra Gabriela, Franka Sinatre, Queene, The Beatles, pa do modernejših Stinga, Bruna Marsa, Mumford 'n' sons, Pharella Willliamsa, ne manjkajo pa seveda tudi domače uspešnice Benča, Slavka Ivančiča, pa hrvaških Jinxov, Bajage, Idolov,...itd.
Jedro Josip Brass banda sestavljajo bobnar Rok Kovačič-Fish (Aikula, Putrovke), kitarist Matjaž Ugovšek (Same babe), pianist Rok Šinkovec (Brencl banda) in vokalist Uroš Buh (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva), ki so k sodelovanju privabili še izvrstno pihalno sekcijo pod vodstvom trobentača Sebastjana Jermola (Big band Grosuplje), s pozavnistom Brankom Mrakom (Pihalni orkester Vogrsko, Pihalni orkester Žiri, The Zombies) in saksofonistom Nacetom Kogejem (Aikula, Pihalna godba Idrija). Basist zasedbe Josip brass je Ljubljančan Daniel Homšak (Blue train Quintet, Easy walkers, Jezdeci prostranih dimenzij).
Vstopnine ni, pijača bo, za prigriznit je pa tako ali tako!

Pritličje, ob 20.00
Selekcija #1 | Tami T >>> Švedska glasbenica Tami T je najbolj znana po svoji pesmi "I Never Loved This Hard This Fast Before", ki je bila predstavljena v filmu "Something Must Break" in v norveški seriji Skam. Poleg nastopanja in dela v okviru svoje pop kariere, Tami sklada glasbo tudi za plesne, gledališke in filmske projekte. Koncert Tami T je obenem del programa letošnjega festivala Ljubljana Pride in zaključni koncert Praznik glasbe.
DJ program od 14.00 pred Pritličjem v okviru Praznika glasbe. KMN + cl_tr + Peglasus + Futon + VJ Smech (Bojler)

Okrepčevalnica Repete, bo 20.00
Koncert: WOMBAT HENRY (Boštjan Simon TS, Tomaž Gajšt TRMP, Robert Jukič DB, Kristijan Krajnčan DR) >>> Si videl, kako je pogledala Jane, ko je slišala kaj je storil Henry? No, tokrat bo drugače. Tokrat bo samo Henry in nihče drug. Nobenega ne bo, ki bi ji lahko povedal.

Sax Pub, od 17.00 do 22.00
Muska:  Jah music from Dubtafari Sound Station with ZIGGI MASTAH longside I-Roots.
Reggae Up.

Špica Caffe, ob 20.00
Koncert: PANDA >>> Na Špico prihaja legendarna slovenska skupina PANDA! PANDA je skupina, prepoznavna po čutnem avtorskem popu. Na domači glasbeni sceni je prisotna že več kot 30 let.

SOHO, ob 20.30
Jazz Koncert >>> Matija Marion, Tadej Šepec, Tobija Hudnik, Jošt Lampret in Primož Podobnik so skupina brez imena, jasne glasbene opredelitve ter predvsem brez kakršnihkoli omejitev. Kar igrajo se najlažje označi s predznakom jazza, a se nemalokrat spogleduje s klasično, sodobno improvizirano, ljudsko in na trenutke celo zabavno glasbo.

Kavarna Soteska, ob 22.00
Koncert: Jazz Club MezzoForte: POZDRAV POLETJU ::  Marko Petrusič (klavir), Mitja Tavčar (bobni), Thierno Diallo (kontrabas)

Trubarjeva Hiša Literature, ob 17.00
Predavanje: Rastko Močnik: RAZPAD JUGOSLAVIJE IN OBNOVA KAPITALIZMA V SLOVENIJI (v znamenju obletnice odcepitve)

Galerija Škuc, od 13.00 naprej
Rastava:  12 razlogov za slikanje >>> Razstava del študentov in ustvarjalcev mlajše generacije. Kurator: Staš Kleindienst.

Špica/Prule (sotočje/odtočje/raztočje Ljubljanice in Grubarjevega prekopa), ob 20.00
Razstava + muzika: Vabljeni na otvoritev začasne galerije/ javne dnevne sobe / ladijskega kontejnerja na Špici/ Prule v Ljubljani. Dnevna soba bo aktivno odprta od 21. – 30. junija 2018 s številnimi večernimi dogodki!
Otvoritev raztave: Alessandro Di Giampietro – THINGA THINGS  - ”introducing chaos and uncertainty” (del projekta ”Whatever you think I am -> that is what I am not”)
Na Špici bo avtor začasno ustvaril prostor spoznavanja in druženje, ki bo neke vrste javna dnevna soba – izhodišče kreacije prostora medosebnega osebnega druženja. Vendar bo šlo za neobičajno dnevno sobo. Vsak predmet bo umetniška stvaritev. Aktivni del tovrstne umetnosti so tudi radovedni obiskovalci. Dnevna soba bo odprta od dopoldanskih do popoldanskih ur, ob večernih urah pa se bo program razširil na male koncerte, performanse, gibalne predstave, itd.
Dnevno sobo in neposredno okolico bodo s predmeti napolnili gostujoči umetniki: Radek Brousil, Marta Pierobon, Fawn Krieger, Giovanni De Francesco (Milano/IT), Radharani Pernarčič (SI), Antonio Barletta (Milano/IT), Sabine Delafon/Marios (Pariz, Milano/IT), Doepner/Leskovšek (SI), David Casini, Laura Santamaria.
+

za glasbeno podlago skrbi Boštjan Leskovšek
Več o vsem skupaj

 

======== SECONDA ZLOVENIA =========

 

Po Štepcu, Ljubljani, Murski Soboti… PRAZNIK GLASBE !

 

========== IL TEATRO ===========

 

Stara mestna elektrarna

18.00 Ilmatila: Mualla/Nekje drugje, uprizoritvev
19.00 Prijatelj, postoj in poglej, plesna predstava

Kulturnica LGL
19.00 POLETNA KNJIGA  (predstava za otroke) Predstava za dve igralki in lutke po istoimenskem romanu pisateljice Tove Jansson v dramatizaciji in režiji sicer likovne umetnice Barbare Stupica se posa odnosom med ljudmi, ki si popolnoma zaupajo. Igralki na odru se ne ukvarjata z vzroki ali posledicami bivanja, oni enostavno sta. Medsebojna ljubezen ni nekaj samoumevnega, tolažba ni zlagana. Oba lika sta začrtana skandinavsko minimalistično. V predstavi ima posebno mesto čist in spoštljiv odnos do Narave, matere, učiteljice in zdravilke.
20.00 KAMNITI ČEVLJI >>>Plesno-igrana predstava, ki s povezovanjem različnih odrskih govoric ustvarja prazne prostore za ples zvočnih podob. Do njih vodi prepad, po katerem pademo skozi razpoke lastne psihe, a vedno nas ujame voda, ki nad nami prevlada. Komunikacija v stanju nemoči je otežena, gibanje skozi tekočino je drugačno, kar človeka plaši.

 

========== IL CINEMA ============

 

Kinodvor
>>> FESTIVAL MIGRANTSKEGA FILMA 2018  <<<
Štirje kratki filmi pripovedujejo razlogih za odhod in življenju beguncev na treh celinah - v Južni Ameriki (Prvi sin mrtev, drugemu grozijo tolpe; V limbu: begunci, ki čakajo v Belizu), Afriki (Med in staran sir) in Evropi (Kot gora).
Prvi sin mrtev, drugemu grozijo tolpe (Un hijo muerto, otro amenazado por las maras: el drama de un padre de familia huyendo de la violencia), Ricardo Weibezahn, Mauricio Rodriguez Pons, Mehika, 2017, kratki animirani dokumentarni film, 5'
Med in staran sir (Honey and Old Cheese), Yassine El Idrissi, Maroko, 2016, kratki igrani film, 25'
V limbu: begunci, ki čakajo v Belizu (En el limbo: los refugiados que esperan en Belice), Andrea Patiño Contreras, Belize, 2017, kratki dokumentarni film, 10'
Kot gora, Andreea Udrea, Slovenija, 2017, kratki dokumentarni film, 17'
+
Cesta Dolomitskega Odreda 11 -> Za konec festivala bomo v kinu na prostem ob Slovenski filantropiji predvajali kolaž različnih kratkih filmov z migrantsko tematiko: Mladost na poti, Prevajalec, To smo mi, Zdaj sem nekako tu, Zamuda, Matere in Kamelar goran. Pred projekcijo bomo uživali v pogostitvi in pogovoru s filmskimi ustvarjalci.

Komuna
18.30 Ljubiti Pabla (Loving Pabla)
20.45 Oceanovih 8

Kinoteka
19.00 Reševanje moje matere (Dotais lielums mana māte)
21.00 David Lynch: Umetnost življenja David Lynch: The Art Life

 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.