Tresk 11#

Tresk 11#

O TRESKU

TRESK je vsakoletni glasbeno-založniški dogodek, ki predstavlja številne domače založnike, distributerje in ustvarjalce. Na tradicionalnem sejmišču, z vizualnimi natečaji, delavnicami in koncerti tematizira slovensko alternativno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

Petek, 25. 9. - petek, 2. 10.

STUDIJSKI NASTOPI, DJ SETI IN POGOVORI

Zaradi izrednih razmer  smo koncertni in diskurzivni program festivala Tresk #11 izvedli v sklopu različnih oddaj na Radiu Študent. 

petek, 25. september, ob 20.00
Senzorama: TRESK #11 x beepblip (Kamizdat)
beeplip je zvočna umetnica in arhivistka Ida Hiršenfelder, ki svojo vsestransko umetniško žilico izraža z DIY inštrumenti, modularnimi sintetizatorji in terenskimi posnetki, končni rezultat pa se sliši kot ambientalna, mikrotonalna in eksperimentalna glasba. 
Posnetek nastopa najdete tu!

nedelja, 27. september, ob 20.30
Globaluna: TRESK #11 x Fabbro/Turk: Eternal Duality (Muzofil)
Navedeni tandem sestavljata Žiga Fabbro (saksofon, klarinet, sintetizator) in Samo Turk (klasična kitara), ki sodelujeta skupaj od leta 2003 bodisi kot duo ali kot člana različnih zasedb (Strawberry Jam, Toxine itd.) in igrata mešanico jazza, moderne klasične glasbe in etna.
Posnetek nastopa najdete tu!

ponedeljek, 28. september, ob 11.00
Odprti termin: TRESK #11 x Gal Furlan (Klopotec)
Gal Furlan je neodvisni bobnar in tolkalec, ki je svojo 20. obletnico glasbenega udejstvovanja zaznamoval s solo albumom in knjigo, naslovljenima Tišina je spregovorila.
Posnetek nastopa najdete tu!

sreda, 30. september, ob 20.00
Laične mojstrovine: TRESK #11 x ujma (ŠOP Records)
Eden od članov bivših klubskih maratoncev in najtolpašev bumov persons from porlock pelje solo projekt ujma, ki bo debitantsko nastopil v etru Radia Študent.​​​​​​​
Posnetek nastopa najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 10.15
DJ Afterparty: TRESK #11 x Stenny (Ilian Tape)
Stenny je mojster emotivno hladnih zvočnih pejsažev ter hipnagogičnih brejksov in arhetipski varovanec odmevne techno institucije Ilian Tape.
​​​​​​​Posnetek nastopa najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 18.00
RŠ Intervju: Pod žarometom: YEAH - Young European Artists Hub (IT)
Pogovor z Marcom Valvo, promotorjem in agentom pri agenciji YEAH iz Trsta in rednim gostom koncertov po Ljubljani.
​​​​​​Posnetek intervjuja najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 22.00
Partijska linija: TRESK #11 x Biokid (Origin)
Premierni radijski nastop nadebudnega ptujskega producenta, didžeja in vodje založbe Origin, ene obetavnejših mlajših slovenskih elektronskih založb.
​​​​​​​Posnetek nastopa najdete tu!

petek, 2. oktober, ob 23.00
DJ Seansa: TRESK #11 x Persian Empire (rx:tx)
Z live setom se bo predstavil nemški varovanec domače založbe rx:tx in vodja založbe Prrrrrrr Records Persian Empire, čigar zvok se giblje na mejah downtempa, basovskih muzik in hip hop instrumentalov.
​​​​​​​Posnetek seta najdete tu!

torek, 6. oktober, ob 18.00
RŠ Intervju: Pod žarometom: Ilian Tape (DE)
Pogovor z Alexandrom M. Stelzem, booking agentom in ožjim sodelavcem trenutno ene najpomembnejših založb na področju tehna in breakbeata.
​​​​​​​Posnetek intervjuja najdete tu!
​​​​​​​

 

Poleg glasbenega sejmišča festival Tresk vsako leto razpiše vizualni natečaj, ki se je ob jubilejni izvedbi leta 2019 razširil v pet kategorij, ki so tako ali drugače povezane z glasbenim založništvom. Nagrade v sodelovanju s podporniki se podeljuje za:

  1. najboljši videospot

  2. najboljšo fotografijo glasbenega dogodka

  3. najboljši plakat glasbenega dogodka

  4. najboljšo podobo albuma

  5. najbolj inovativen pristop k oglaševanju in oblikovanju dogodka

 

 

  

 

,