Konča se Fabula - 2014

Kulturna ali glasbena novica
7. 3. 2014 - 14.05

V soboto, 8. marca, se zaključuje mednarodni festival Literature sveta - Fabula 2014. Festival je potekal na različnih koncih prestolnice, imel veliko spremljevalnih dogodkov, v medijih pa je bolj malo pokrit. Letošnja izdaja je v fokus postavila sintagmo: Razkriti obrazi svobode ter besedo o tem prepustila literatom, novinarjem, pisateljem skozi številne dogodke. Poleg literarnih nastopov je festival ponudil okrogle mize, simpozije in pogovore z literarnimi ustvarjalci ter strokovnjaki iz Slovenije in tujine.

Tudi letošnje leto je festival ne samo gostil domače in mednarodno uveljavljene ustvarjalce, ampak tudi ponudil bralcem cenovno dostopne prevode njihovih del. Del programa je bil namenjen tudi najmlajšim ljubiteljem knjige.

Svoj zadnji dih bo enajsta edicija vdihnila jutri. Več o festivalu in jutrišnjem zaključnem dogajanju nam bo povedala PR-ovka festivala Janina Kos. Prisluhnite:

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

Danes zvečer, v kar dveh terminih ob šestih in devetih, bo na Metelkovi v okviru festivala Rdeče zore gledališki performans Med dvema ognjema: Ljubim-te-dobro-se-mej-adijo-dobiva-se-na-kavi-pol-pa-se-dava-dol. Performans je sad skupinskega dela in je intimne narave, število mest v gledališču pa je omejeno na 25. Neformalna skupina ZIZ se pri svojem delu naslanja na pristope gledališča zatiranih, s fokusom na obravnavanju tematik, kot so neenakost med spoloma, identiteta v sodobni družbi in medosebni odnosi.

 

Nekaj več o predstavi oziroma performansu in o tem, kaj sploh pomeni gledališče zatiranih, smo vprašali Ano Makuc, soorganizatorko festivala:

 

 

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

 

 

Po kulturnih dogajanjih sta se sprehodila Iva in Peter.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness