Ameriški vohuni v Rusiji ne pijejo vode

Oddaja
Črno-beli pes.
25. 7. 2019 - 16.30

//////////////////// POTETOVIRANI ZIDOVI //////////////////////

ROG:

Cafe international

16h-18h

 

KUHINJA ROGOVILCA

Vsaka skupnost ima kuhinjo,

Avtonomna Tovarna Rog ima

kuhinjo ROGoVILCA.

Skupaj bomo zakuhali revolucijo!!!

Kot vedno bodo prispevki namenjeni nadaljnemu boju za obstoj našega avtonomnega prostora, zdaj konkretno kritju sodnih stroškov!

Ker Roga ne moremo braniti kot posamezniki_ce, ampak kot skupnost, in ker je zgodba Roga tudi zgodba za drugačno, avtonomno in ne-gentrificirano mesto, te vabimo na benefit vegansko večerjo.

 

Jazz klub Mezzoforte: Freestyle Karaoke & Jam Session

21h – 1h

Karaoke so zastavljene s čim manj omejitvami kreativnosti in izražanja. Namenjene so predvsem aktivnim udeležencem, ki pridejo igrat ali pet, čeprav so tudi tisti, ki pridejo samo poslušat in gledat dobrodošli. Eno glavnih pravil je FREESTYLE, kar pomeni, da napake v nastopu niso možne. Ne moreš se zmotiti, tudi če se hočeš?! Spodbujamo nastopajoče, da med nastopom komunicirajo in sodelujejo. Po želji omogočimo nastop solo točk, če se izvajalec ne počuti dobro v družbi ostalih, vseeno pa želi nekaj pokazati. Kvaliteta se giblje od vrhunskih do čist u pizdi. Redno in aktivno se karaok udeležujejo zelo dobri glasbeniki in glasbeni navdušenci zelo različnih glasbenih izhodišč in načinov. Prav tako je oder še vedno odprt tudi za tiste, ki niso zelo izurjeni v igranju ali petju, in tudi ti se dostikrat opogumijo in odločijo za nastop. Čeprav so karaoke največkrat glasbene, to sploh ni nobena omejitev, saj vedno znova k udeležbi spodbujamo tudi izvajalce in ustvarjalce ostalih izraznih načinov. Sodelovali smo že s plesalci, cirkusanti, slikarji, vizualisti, VJi, pesniki, gledališči,...

 

Izkušnje so nas prisilile k temu, da vzpostavimo dobro kontrolo nad odrom in instrumenti. Zatorej naj vsak, ki hoče aktivno sodelovati, s sabo prinese SVOJE instrumente ali druge potrebščine! Bobnarji, prinesite vsaj palčke! Če instrumenta nimaš, se moraš dogovoriti za uporabo z lastnikom instrumenta, ki ga želiš uporabljati! Izvajaj svoje avtorsko delo!* Na odru naj se nahajajo samo nastopajoči!

 

DOBRODOŠLA!

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

METELKOVA

  A-Infoshop: diskusije; ob 20h

Park Tabor,

20:00-21:30  Javni program kongresa Internacinale anarhističnih federacij: Populizem in avtoritarizem v Latinski Ameriki in drugje po svetu (s fokusom na Brazilijo) 

 

Jalla Jalla: koncert

Polikarpa y sus viciosas, Ocaso, Grable, ob 20h

Polikarpa Y Sus Viciosas sestavljajo 3 članice, ki aktivno igrajo že vse od leta 1994 in prihajajo iz Kolumbije. Preigravajo mix med hardcore-om in feminist anarcho punkom. Punce so socialno in politično aktivne na različnih projektih in vključene v različne kolektive, skozi glasbo in besedila uprizarjajo svoj boj, ki je del njihovega vsakdana. Borijo se predvsem za pravice žensk in proti nasilju nad ženskami, kar predstavlja velik problem v aktualnem konfliktu v Kolumbiji – svoje mišljenje so predstavile tudi v zadnjem izdanem albumu »A mi esta Guerra me Toca«, kar bi lahko prevedli kot »This war is affecting me«. Po treh letih so zopet na evropski turneji, prvič pa igrajo v Sloveniji!

 

 Gala hala: koncert ob 21h

BAITS (Avstrija)

Za fene: Alvvays, Courtney Barnett, PJ Harvey, Pavement, The Vaccines, La Luz… Music policy: garage rock/surf rock/grunge/fuzz pop

Music policy: fuzz pop/garage *v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h! 

Kdo je rekel, da Avstrija nima morja?

Dunajčani BAITS bodo na naš julijski letni vrt zasadili palme ter nas odpeljali surfat sinje modre valove garažnega roknrola, grungea, surf rocka in kakor pravijo sami, fuzz popa. Idealen bend za toplo poletno noč v Ljubljani, ob katerem se ne boste počutili prikrajšane, da niste na morju.

Klasičen rock kvartet z dvema kitarama, pri katerem pa glasba sloni na pripovednem, včasih nežnem, spet drugič hrapavo jeznem vokalu vokalistke in kitaristke Sonje. Skladbe, ki segajo vse od grunge balad do surferskih izletov z značilnim ‘dum dada da’ ritmom, pa do punkish fuzzed-out izpadov so vse lepo zapakirane v značilen BAITS zvok, ki deluje pristno in simpatično.

Vstopnina: do 22h vstop prost, 3 € kasneje

 

 A-Infoshop: koncert, 21h

21:30 – 24h Tabor, Javni program kongresa Internacinale anarhističnih federacij: Akustični koncert in neformalno druženje v parku Tabor 

 

 Jalla Jalla: klubski večer,ob 22h

PuNk Night - Dj Lisko

 

 

/////////////GLASBENO DOGAJANJE//////////////////////////

 

PikniKoncert - Človek, od 18h - 20h

Kaj: Etno / glasbe sveta

Kje: Park Tivoli, pod borovci, Ljubljana

Prireditelj: Hiša otrok in umetnosti

Vstopnina: Brez vstopnine

 

Dobimo se pred Škucem:  od 20h do 21.15

Srbska skupina Barka Dilo že od ustanovitve leta 2013 raziskuje različne glasbene smeri. Skupina je sprva utemeljevala svoje skladbe na izročilu francoskih šansonov in glasb sveta, nato pa se je njen izraz razvijal v smereh folka in rocka, pri čemer pa na koncertih ni izgubila značilnega kabarejskega duha. Barka Dilo so bili leta 2013 prepoznani kot najboljši ulični izvajalci Beograda, za seboj pa imajo številne koncerte (KC Grad in Dorćol Platz v Beogradu), festivalske in showcase nastope (Kontakt Konferencija, Sofar Sounds, North City Jazz & Blues, Festival uličnih glasbenikov v Novem Sadu in Nikšiću) ter turneje v Srbiji, Sloveniji, Črni gori, na Slovaškem, Poljskem in v Franciji. Lani je skupina izdala prvi album Karta slučaja (Kontra/Krokodil studio).

 

Pritličje: Selekcija #2 x Sonica - FAKA, od 20h - 23h

Koncert

Kje: Mestne stopnice, Mestni trg 1, Ljubljana

Brez vstopnine

V poletnih mesecih se na Mestnem trgu pred Pritličjem odvija peta sezona serije koncertov na prostem - SELEKCIJA. Drugi koncert letošnje sezone pripravljamo v koprodukciji s festivalom SONICA (sonica.si), ki je obenem preddogodek festivala, ki bo letos potekal med 23. - 28. septembrom.

Selekcija #2 x Sonica - FAKA (JAR) + Warrego Valles (Slo)

 

FAKA sta kot kulturno gibanje leta 2015 ustanovila Fela Gucci in Desire Marea. Umetnika raziskujeta kombinacijo različnih medijev, od zvoka, performansov v živo, literature, videa in fotografije, do ustvarjanja eklektične estetike, s katero izražata svoje ideje o temah, ki so osrednjega pomena za obstoj črnih queer teles, ki navigirajo po cis-hetero-topiji postkolonialne Afrike.

 

 

Narodna galerija

Aleksandar Madžar, klavir, ob 20h

Klasična glasba. Dela festival Ljubljana.

 

 

PRULČEK

Raoul and the Wisemen ob 21:00

The connection between singer/songwriter Raoul Wijsma (NL) and Slovenia is a close one. Since he arrived in Slovenia for the first time - when Slovenia still used Tolars (!) - he fell in love with the country. Staying with a guest family, he got to know Slovenia through the Slovenians. The best way! Between 2011 and 2016 Raoul played at different beautiful locations throughout Slovenia with different bands. For example, the Bled Festival, Festival Kanal, Ormozko Poletje, in music bars in Ljubljana, the summer coast program in Izola, Piran and at the Evropske Prestolnica Kulture in Maribor. Appearing on radio SI and national television in “Poletna Scena”.

 

 

 

Večeri sodobne godbe v Švicariji – MGLC: 21h

 Bowrain

skupaj z Vito Kobal, Matijo Krečičem, Emo Kobal in Mihom Firstom

V dvorani Švicarije bo ob 21. uri nastopil domači skladatelj, pianist in producent Bowrain, ki v avtorskih skladbah sooča elemente elektronske in akustične godbe, temelječe na klavirskih pasažah, cineastičnih aranžmajih in ambientalnih kompozicijah. Posebej za pričujoči koncert se mu bodo pridružil godalni kvartet Vita Kobal (violina), Matija Krečič (violina), Ema Kobal (violončelo) in Miha First (kontrabas)

 Vsestranski glasbeni ustvarjalec Tine Grgurevič pod imenom Bowrain deluje od leta 2014, ko je izdal dolgometražni studijski prvenec Far Out, ki je s hibridnim spojem sodobne klasike in neodvisnega popa prinesel svež veter na domače prizorišče. Poleg tega kameleonski umetnik ustvarja tudi za gledališče, film in ambientalne likovne instalacije, medtem ko k sodelovanju tako na studijskih izdelkih kot živih nastopih redno privabi številne sodelavce –virtuozne glasbenike. Žive izvedbe Bowrainovih skladb so vedno unikatne, saj osnovnim elementom glasbene izraznosti dodaja kanček nepredvidljivosti in odprtosti. Na koncertu v Švicariji bo predstavljen obširen repertoar vsestranskega glasbenika, ki v kratkem najavlja novo ploščo z naslovom Brotherhood.

 V veliki dvorani Švicarije –MGLC se vsak julijski četrtek odvijajo koncerti sodobne glasbe, ki segajo od elektronskih do povsem hibridnih usmeritev, temelječih tako na reciklaži kot na virtuozni avtorski inovaciji. Predstavljajo se domači glasbeni ustvarjalci in skupine, ki trenutno spadajo med pomembnejše predstavnike nekonvencionalnih žanrov sodobnih godb.

Vstop prost.

 

 

Jazz Club Gajo, Nuška Drašček & JCG trio, od 21h

Vstopnina: 10EUR v predprodaji, 13 EUR na dan dogodka

Ena vidnejših slovenskih pevk nas bo konec tega meseca navduševala z izjemnim koncertom in nam pričarala poletno noč ob boku tria Jazz Club Gajo.

Vsestranska glasbenica, ki s svojim glasom, odrsko prisotnostjo zaobjame od opere, samospeva, vokalno-instrumentalnih del do šansona, jazza, slovenske ljudske pesmi, popa, gospela in muzikla.

 

 

 

 

 

///////////////////////////// IZVENZEMELJSKE UKANE & FESTIVALSKE VRAGOLIJE //////////////////////////////////

 

NOU MEST

Četrtkova sozvočja (mešana glasba), ob 19:30

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje

 Brez vstopnine!

Na zadnjem četrtkovem sozvočju se nam bo predstavil

godalni kvartet, katerega člani so mednarodno uveljavljeni

glasbeniki, ki so za svoje umetniško ustvarjanje

prejeli številne nagrade in priznanja:

 

Tanja Sonc, violina (Slovenija)

Boris Borgolotto, violina (Francija)

Ribal Molaeb, viola (Libanon)

Marc Girard Garcia, violončelo (ZDA/Francija)

 

CELJE

MCC Kavarna

Chill četrtek: DJ Blu3

 Elektronska glasba, ob 17h.

Vstopnina: Brez vstopnine

 

Mcc Celjski Mladinski Center skupaj z društvom Migetalnica drugič zapored prireja Chill četrtek - elektronska glasba na vrtu Mcc Kavarna. Tokrat z nami DJ Blu3. VSTOPNINE NI!

 

PTUJ

 

Boštjan Gombač & All Stars Orchestra, 20:30

Kaj: Etno / glasbe sveta

Vstopnina: 15EUR

Koncert Boštjana Gombača in All stars orchestra združuje skladbe, ki so avtorsko delo dirigenta in skladatelja Lojzeta Krajnčana ter Boštjana Gombača.

 

Multiinštrumentalist Boštjan Gombač, skladatelj za gledališče, film in televizijo, je mojster pihal, kot so klarinet, kositrne piščali in okarine, igra na pojočo žago, bodhran in theremin ter kopico drugih nenavadnih inštrumentov in zvočil, ki jih le redko zasledimo na domačih koncertnih odrih. Predvsem pa je znan po tem, da vse, kar dobi v roke, spremeni v glasbeni inštrument in iz njega izvabi čudežne zvoke.

 

Blaž Vidovič & Blaž Hameršak, 22h

Pravjo, da bo mešana glasba brez vstopnine. Mi se ob tem sprašujemo, zakaj ni sesekljana.

 

Zasedba : Blaž Vidovič – vokal, Blaž Hameršak – klavir

Glasbenika, ki imata za sabo več kot desetletje izkušenj, se predstavljata kot duet klavirja in vokala. Ustvarjata priredbe popularnih skladb ki segajo vse od Make you feel my love do Želim si na jamajko.

 

NOWA GORICA

Swingatan - Poletje v Vipavskem Križu, od 20:30

(jazz, blues)

Vstopnina: 7 EUR

Virtuozni akustični gipsy swing kvintet izvaja avtorsko glasbo, vse od spevnih balad do virtuoznih tem, podžganih z neusmiljenim gipsy rhythm’n’drive. Casa Apasionada, Zadnje solze, Delizia, In a Sentimental Waltz, Swing in Heaven je nekaj naslovov skladb. Resno, a s smislom za humor, ki ga glasbeniki radi pokažejo tudi na odru.

 

Peter Ugrin, violina

Marko Čepak Maki, kitara

Marko Mozetič Mozo, kitara

Nikola Matošić, kontrabas

Zmago Štih, klavirska harmonika

 

 

//////////////////////////////// PREDSTAVE IN OSTALA RAZKAZOVANJA ////////////////////////////////

 

Dobimo se pred Škucem: Teater v galeriji: Tine in promet, lutkovna predstava v izvedbi Gledališča Fru fru

 ob 18h

 (Lutkovna predstava pred Škucem)

Vstopnina: Brez vstopnine

(3+) !!!

Tine, Lučka in Jaka so prijatelji. Stanujejo v isti ulici, hodijo v isto šolo in se najraje igrajo skupaj na domačem igrišču. Otroška igra pa soseda Janeza, ki je nočni vratar, zelo jezi, saj ne more spati. Zato se otroci sami odpravijo na šolsko igrišče. Pot do tja pa zna biti nevarna, saj morajo prečkati prometno cesto. Predstava, narejena v pop-up tehniki, sodi v sklop izobraževalnih lutkovnih predstav gledališča FRU-FRU, ki otroke na nevsiljiv način seznanja z nevarnostmi v prometu in pravili obnašanja na cesti.

 

 

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), 18h

Kaj: Likovna razstava

Vstopnina: Brez vstopnine

Moderna galerija in Muzej sodobne umetnosti Metelkova sta julija in avgusta ob četrtkih odprta do 20. ure. Vabimo vas na poletna druženja ob brezplačnih javnih vodstvih in delavnicah vsak četrtek od 18. do 20. ure.

 

25. julij 2019:

 

18.00: Javno vodstvo po Izboru del iz zbirke Arteast 2000+ in iz nacionalne zbirke, z uvodom v angleščini, vodi Tjaša Pogačar.

 

18.00 – 20.00: S prstom okoli sveta, delavnica za vse generacije po razstavi Južna ozvezdja: poetike neuvrščenih

 

Dobimo se pred Škucem: Na valovih, od 22h

Drama

Vstopnina: Brez vstopnine

 

Gre za zgodbo o operni divi, v kateri bo v glavni vlogi nastopila bivša članica ansambla SSG, priljubljena igralka Barbara Cerar. Režijo podpisuje Alen Jelen, ki se je s tem besedilom soočil že leta 2007 v obliki radijske igre. Glas operne dive je takrat bil prepoznaven glas same avtorice in priznane igralke Saše Pavček. Radijska uprizoritev je prejela nagrado Mir in prijateljstvo med narodi (pod pokroviteljstvom Unesca) na 9. mednarodnem radijskem festivalu v Esfahanu.

 

 Tokratna uprizoritev je koprodukcija SSG v Trstu in Škuc gledališča Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom. Saša Pavček je besedilo poglobila in spremenila v intimno dramo, v kateri bo "na valovih" z že omenjeno protagonistko plaval tudi Jurij Drevenšek v vlogi Novinarja. Zgodba se dogaja v studiu Radia Ljubljana, kjer mlad prekarni novinar gosti slavno operno divo. Humoren in provokativen pogovor prenašajo tudi na spletu, da bi razprodali pevkin koncert. A ko padejo maske, se odprejo vprašanja o odgovornosti umetnika v današnjem svetu vojn, nasilja, ksenofobije in nacionalizma. MM je, kot vse dive, samovšečna, med on in off pogovorom razkriva hinavščino svoje javne podobe. Pogovor se vije okrog komercialnih trendov, ki jih je treba sprejeti za vzlet v sijajno kariero, idealov, ki so bolj propaganda kot resnično prepričanje, globaliziranega sveta, kjer Slovenija postaja manjšinska niša, ne nazadnje tudi okrog sodobne družbe popolnega videza in nujnega preverjanja lajkov. V pogovoru pride v ospredje še veliko več, in sicer osebni odnosi med govornikoma, diva pa postane žrtev prave medijske manipulacije.

 

 

 

 

 

////////////////////////////////// KINO ////////////////////////////////////////////

Kinoteka: ni predstav

 

Kinodvor:

17:00 / Dvorana

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Erik Poppe / Norveška / 2018 / 92 min / angleščina, norveščina

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

 

19:00 / Dvorana

Propad ameriškega imperija ; La chute de l'empire américain

Denys Arcand / Kanada / 2018 / 127 min / angleščina, francoščina

Denys Arcand (Vdor barbarov) v duhoviti, satirični roparski pustolovščini nastavi ogledalo družbi, ki je dopustila, da denar postane njena vrhovna vrednota.

 

21:30 / Ljubljanski grad

Najljubša The Favourite

Yorgos Lanthimos / Irska, ZDA, Velika Britanija / 2018 / 120 min / angleščina

Sočno opolzka, duhovito posodobljena verzija angleške kostumske drame pod taktirko grškega ekscentrika Yorgosa Lanthimosa, ki je Olivii Colman prinesla oskarja za najboljšo igralko.

 

21:30 / Dvorana

Diego Maradona Diego Maradona.

Asif Kapadia / Velika Britanija / 2019 / 130 min / angleščina, španščina

V primeru odpovedi včerajšnjega Filma pod zvezdami bo na sporedu nadomestna projekcija: Vsi vejo.

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.