XII. Balkanski anarhistični sejem knjig 2018

Oddaja
20. 9. 2018 - 12.00

V Črni Luknji bomo pregledali novice in napovedi iz širše regije.

Med 28.9. in 30.9. bo v Novem Sadu potekal že XII. Balkanski anarhistični sejem knjig, katerega program kar poka po šivih. Gre za eno pomembnejših točk srečanja anarhistov iz Balkana in širše, kjer bo aktivno sodelovala tudi lokalna Federacija za anarhistično organiziranja, ki bo ob tej priložnosti med drugim organizirala diskusijo na temo gentrifikacije.

Tisti, ki ne boste mogli iti v Novi Sad, pa se, 29.9., lahko udeležite VII. Nogometnega turtnirja Brcnimo rasizem v Zagorju - tudi tam bo program pester, preddogodek se začne že v četrtek!

Dobre novice prihajajo iz Istre - drugostopenjsko sodišče je razveljavilo obsodbo članov Mreže anarhista Istre i Kvarnera, ki sta v političnem procesu "država proti anarhistom" že zadnjih pet let, po tem, ko so jih, po vsesplošnih demonstracijah v Reki, zahrbtno napadli policaji v civilu in jih obtožili napada in poškodbe uradne osebe.

V Hambach Forestu, o katerem smo že poročali, poteka evikcija - gre za enega zadnjih zaplat gozda v tem delu Nemčije, ki ga že nekaj let aktivisti uspešno branijo pred pogoltno korporacijo RWA, ki želi razširiti največji dnevni kop premoga tudi na te površine.

20. septembra bo v Salzburgu potekal vrh EU - namen trenutno predesdujoče Avstrijske vlade je jasen: večja militarizacija družbe, zaprtje meja, večji nadzor. Temu se bo zoperstavilo veliko aktivistov iz vse Evrope, ki se bodo na ulicah zbrali po geslom Ne S20! Proti avtoritarnemu vrhu, militiariziranim mejam in družbeni kontroli. Vabljeni!

 

 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.