JUGOSFERA 11: Dunja Kukovec, kuratorica, feministka, "preacherka"

Oddaja
17. 12. 2015 - 8.45

V tokratni Jugosferi, jutranji rubriki, ki nastaja pod okriljem Zavoda za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur YugoTranslate, gostimo kuratorico, femnisitko in "prreacherko" Dunjo Kukovec.

Dunja Kukovec je direktorica Zavoda MINA za družbenoangažirano umetnost in teorijo, kuratorica, publicistka in producentka. Kurirala in organizirala je vrsto kulturnih prireditev in razstav v Sloveniji, na Balkanu in v tujini. Po številnih delovnih in projektnih izkušnjah (Moderna galerija, Cankarjev dom, Mesto žensk, Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo, sarajevski center za sodobne umetnosti SCCA) se je ustalila v feminističnem kuratorskem kolektivu Red Min(e)d. Njihov projekt Living Archive / Živi arhiv, ki se osredotoča na postjugoslovansko umetnost in kulturo, je gostoval v Ljubljani, Zagrebu, na Dunaju, v Sarajevu, Stockholmu in drugod.

***

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem "monologu" posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Blog Jugosfera: yugotranslate.si/jugosfera/

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness