Zvok arhitekture

Okrogla miza, intervju ali pogovor
24. 11. 2016 - 21.30

Včasih se primeri, da se nekatere radijske produkcije pač ne izidejo in da v njihovo realizacijo intervenirajo nenadejane okolnosti. In je naneslo, da se v pričujoči oddaji – kot njega dni – namesto v oralno posredovane zgodovine spet dregne v glasbeno drobovje.

Kontekst oz. manira tega provizoričnega dreganja bo posnetek debate, ki se je odvila letošnjega septembra v okviru festivala Sonica. Vodil jo je radijski kolega Luka Zagoričnik, posneta pa je bila za namene projekta Artist Talk, iniciative muzeja MoTa, ki s še nekaj partnerji na internete nalaga posnetke diskusij, intervjujev ali predavanj raznorodnih umetnikov in nekaterih drugih kreativnih likov. Pri tem vam avtor oddaje prijazno sugeriram, da se nemara kdaj odpravite na spletno stran projekta, na artisttalk.eu, ker se tam najde fin, zanimiv material.  

Fokus letošnje Sonice so bile relacije med zvokom in arhitekturo, in pričujoča debata se je dotikala možnih ter včasih tudi vsiljenih rab tišine, hrupa ter muzaka v kontekstu urbanega okolja. Poleg moderatorja Luke so sodelovali producent in aktivni državljan Janez Križaj, računalničar in medijski umetnik Martin Reiche, zvočni in medijski umetnik Julien Bayle ter muzičist Matt Spendlove, ki snuje tudi pod imenom Spatial. 

Photo: Ricardo Quaresma Vieira

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.