Thou: Heathen

Thou: Heathen

Recenzija izdelka
11. 3. 2014 - 19.00

Gilead Media / Vendetta / Howling Mine / Roboric Empire, 2014

 

Nocoj posvečamo Tolpo enemu izmed najbolj aktivnih bendov na sludge doom sceni. To so Thou iz Baton Rougea iz Louisiane. Thou veljajo za enega pomembnejših bendov na sludge sceni, saj so si pridobili pravi kultni status s konstantnim izdajanjem plat, EP-jev in raznih splitov, poleg tega pa so bili redno na turnejah. So pristaši DIY etike in kljub temu da igrajo žanr, ki je bližje metalu, so pravi punk bend. Njihova zadnja izdaja je 7-inčni split Hell, ki je izšel leta 2012, njihov zadnji LP, Summit, pa je bil izdan leta 2010. Thou so nas navadili, da nas bombardirajo z raznimi EP-ji in spliti že od samega začetka svojega obstoja. Prav zato je bil tako dolg premor pravo presenečenje in pojavila so se vprašanja, ali je bend šel v hibernacijo. Plata Heathen je odgovor na vsa vprašanja o stanju benda: Thou so živi in močni kot vedno!

Heathen je plata, ki smo jo težko pričakovali in ki je dosegla vsa pričakovanja privržencev benda. Izšla bo na vseh medijih, na vinilu, CD-ju in kaseti. Thou redno sodelujejo z različnimi založbami, tako da bo Heathen izdana kar prek štirih založb, Gilead Media, Roboric Empire, Howling Mine in Vendetta. Slednja bo skrbela za evropsko izdajo vinila, žal pa je detajlov okoli nje zelo malo. 

Thou na plati zvenijo tako, kot smo vsi pričakovali. Zvok je umazan in masiven, bobnanje je energično in činele zavzemajo večino zvočnega prostora. Tudi vokal je takšen, kot mora biti, kričeč in brezupen. Prvo poslušanje plošče daje občutek zadovoljstva, saj dobimo vse, po čemer smo hrepeneli. Thou na prvo žogo ne razočarajo. Ko pa se poglobimo v plato, vidimo, da smo marsikateri rif že slišali oziroma da je preveč podobnosti s preteklimi izdajami. Sicer ne moremo govoriti o tem, da se je bend izčrpal, lahko pa bi bolj presenetili poslušalca. Skratka, preveč je rifov, ki gredo mimo in poslušalca ne prevzamejo, saj so na trenutke precej monotoni. Kljub vsemu pa so na plati tudi izjemni rifi in nekateri komadi izstopajo za določen odtenek. To je na primer Into the Marshland, ki deluje kot nekakšen poklon tradicionalnemu doom metalu in bendom, kot sta My Dying Bride in Warning. V komadu Immorality Dictates se pojavi tudi nežen ženski vokal, ki ustvari še bolj temačno atmosfero in otožno vzdušje. 

Heaten se bo sigurno uvrstila med najboljše plošče tega leta, saj ima vse za to potrebne atribute, predvsem se lahko pohvali z odlično produkcijo zvoka. V tem so Thou vedno bili uspešni in tudi tokrat so svoj material posneli tako, da zveni surovo in umazano ter energično hkrati. Thou so že v samem začetku definirali svoj žanr in so ga s ploščo Heathen le utrdili, zato ne moremo govoriti, da bi bila plata slaba ali povprečna. Kot smo že prej povedali, ta plata zadovolji vsa pričakovanja, morda je pa res, da se je od dečkov iz Louisiane zahtevalo preveč. Dejstvo je, da so se Thou vrnili s polno silo. Napovedujejo novo plato, na kateri bodo sodelovali skupaj z dvojcem The Body. Načrtujejo ponatis raznih razprodanih plat in tudi kolekcijo starih izdaj. Prav tako imajo načrtovane različne turneje, žal le po ZDA.

 

Thou-Free will
Leto izdaje: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.