Tosja Flaker Berce

Okrogla miza, intervju ali pogovor
27. 2. 2024 - 13.15
 / Kinobar

V Kinobaru se nam je pridružil slovenski igralec, scenarist in režiser Tosja Flaker Berce, ki je decembra lani v kina poslal svoj celovečerni prvenec Kaj pa Ester? 

Tosja je na AGRFT-ju doštudiral filmsko režijo. Do zdaj je režiral predvsem kratke filme, na primer Kje si stari (2011), Najboljša prijatelja: Crossy Road (2015) in Huda si (2018). Kot režiser, scenarist in igralec je sodeloval tudi pri seriji V dvoje (2015-2019). Sicer ga verjetno najbolje poznate iz filma Prasica, slabšalni izraz za žensko (2021), kjer je odigral glavno stransko vlogo Blaža.

Kaj pa Ester? je najstniška romantična komedija, ki to ni. S Tosjo sva se pogovarjala o navdihih za film (med njimi sta tudi ikonični "najstniški" seriji Dawson's Creek in Euphoria), močni vizualni estetiki, ki jo je pomagal ustvariti direktor fotografije Peter Perunović in postprodukciji filma, ki je bil pred tem zasnovan, posnet in zmontiran kot serija Minuta do odmora. Kako je ekipa prišla od TV serije do filmske premiere, izveste v intervjuju.

 

Foto: 2024 Sara Rman (Slovenski filmski center - SFC)

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.