Dan zmage

Kulturna ali glasbena novica
9. 5. 2019 - 15.10

Tovariši, tovarišice, pozdravljeni v Kulturnih novicah na dan zmage! Praznujemo brezpogojno in dokončno predajo nacistične Nemčije. Prisluhnimo sovjetski radijski deklaraciji, ki naznanja svetu padec Berlina pod škornji Rdeče armade drugega maja:

izjava

Petdeset let zmagovitega pohoda praznuje danes tudi naš radio. Brezprizivno in brezpogojno torej na ta dan nazdravljamo in obljubljamo, da nas boste tudi jutri in vsak dan slišali na domači frekvenci.

Fast forward delovanja Radia Študent od konca 80-ih let do...
 / 12. 5. 2019

izjava

Praznovanje danes zvečer od 19. ure v Kinu Šiška, nekaj vstopnic bo od 18. ure na blagajni Kina Šiška še na voljo, vedno pa nam lahko nazdravite tudi ob naši frekvenci.

Proslavlja danes tudi festival Mesto žensk, ki je prejel nagrado za kulturo Princess Margriet. Nagrado podeljuje Evropska kulturna fundacija, ki podpira kulturno udejstvovanje na lokalnem in mednarodnem nivoju, letos pod geslom: “Demokracija potrebuje domišljijo!” Ker bo letošnji festival Mesto žensk med 1. in 13. oktobrom že 25. po vrsti, je nagrada tudi svojevrstno potrdilo. Govori programska vodja Mesta žensk Teja Reba:

izjava

Nagrado je Mesto žensk prejelo skupaj s pisateljico in aktivistko Ahdaf Soueif z utemeljitvijo:

izjava

Posebej za Mesto žensk so v fundaciji zapisali, da “premeščajo zaznavano mejo ločitev med mislimi in dejanji ter ustvarjajo nova orodja za feministično perspektivo”.

Mesto žensk že nekaj časa gradi svoj arhiv, najavilo pa je tudi, da odpira v svojih prostorih specializirano feministično knjižnico:

izjava

Kakor radio, tudi Mesto žensk v svojem prazničnem letu ne jenja in opozarja na svoja, zaenkrat neuspešna prizadevanja za celostno raziskavo o položaju žensk v kulturi in umetnosti. Kajti kljub trditvam, da umetnost nima spola, ki smo jih slišali ob predlogu kvot pri podelitvi Prešernove nagrade, že najosnovnejše izkustvo kulturne produkcije pokaže nasprotno. Teja Reba zato zaključuje z apelom:

izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

lepa slika

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness