Inteligentne kulturne novice

Kulturna ali glasbena novica
8. 10. 2019 - 15.10

Danes zvečer ob šesti uri začenja Cirkulacija 2 v kreativnem centru Poligon na Tobačni večdnevni dogodek, ki vključuje simpozij, delavnico, razstavo in performans z naslovom Umetna inteligenca za umetnike. Kot so zapisali člani Cirkulacije 2 v najavi dogodkov, obstaja med umetniškim in tehnološkim konceptom umetne inteligence znatna razlika. “UI je danes zelo omejen tehničen termin, ki označuje reševanje konkretnih problemov.” Industrija in trg, nadaljujejo, zahtevata od umetne inteligence pravilnost in edinstvenost rezultata, umetnik pa želi raznolikost rezultata. Te raznolikosti umetnega v inteligenci se bodo lotili skupaj z gostom, poljskim umetnikom Robertom B. Lisekom. Njegovo osebo in prispevek predstavi Borut Savski, član Cirkulacije:

izjava

Posebej izpostavljajo njegov pojem “širša umetna inteligenca”. Kaj to pomeni, Savski: 

izjava

Kako se bodo širine umetne inteligence lotili ostali, Savski:

izjava

Na delavnice se je sicer treba prijaviti, vendar so prijave še odprte. Lahko se prijavite preko mejla ali osebno danes zvečer na simpoziju. Edino, kar potrebujete za udeležbo, je prenosni računalnik ‒ vendar niti to ni nujno, nam je še povedal Savski.

Nina Dragičević, Ljubav reče greva, ŠKUC Lambda, 2019
 / 18. 4. 2019

Društvo slovenskih pisateljev je danes objavilo nominirance Jenkove nagrade za najboljšo pesniško zbirko zadnjih dveh let. Za poemo je nominirana Nina Dragičević, za zbirko Mnogoboj mitologij Sergej Harlamov, za zbirko Vračanje pogleda Franci Novak, za zbirko Kako postati nihče Zoran Pevec

Sergej Harlamov: Mnogoboj mitologij (Litera, 2019)
 / 23. 9. 2019
in za zbirko Krog Kaja Teržan. Slavnostna podelitev nagrade bo 24. oktobra v Prešernovem gledališču Kranj. Žirijo so sestavljali predsednica Barbara Korun, lanski nagrajenec Tone Škrjanec, Iztok Ilc, Nino Flisar in Ivo Sotrpnik.

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness