na pretek?

Kulturna ali glasbena novica

Alora, danes brez zajebancije ... razen nocoj v Pritličju, kjer bo ob 19. uri potekal dogodek Med šalo in sarkazmom. Sodelujejo Ivana Djilas, Tone Partljič in Lucija Stepančič. Moderirala bo, morda sarkastično, kdo bi vedel - Miša Molk. Organizacija: Slovenski dnevi knjige. V tem duhu pa bo potekal tudi Knjižni sejem na Stritarjevi ulici, vam na voljo od 10. do 19. ure. Za kaj se gre, je več kot jasno: knjige, popusti, avtorji, vse na kupu takrat in tam.

Zdaj pa najbolj resno: Festival žanrskega filma Kurja polt - Represija in revolt poteka od danes do 23. aprila v sodelovanju s Slovensko Kinoteko in Kinodvorom. Zadeve v Kinoteki se začenjajo že ob 18. uri, v sklopu festivala bo pa tudi razstava ter delavnice, kot je recimo Naredi si fanzin. Torej, Represija in revolt: itak, valda, ofkors nas je zanimalo malo več. Zato smo poklicali Mašo Peče in jo prosili, da nam pove to malo več o letošnji ediciji festivala:

izjava

In še malo več:

izjava

Tako. V Vodnikovi domačiji pa bo ob 19. uri z dr. Nikolaijem Jeffsom potekal pogovor o nigerijskem avtorju Chinui Achebeju. Njegovo delo Razpad je razglašeno za najuspešnejše nigerijsko in afriško literarno delo 20. stoletja in je tudi del nocojšnjega pogovora. 'Nuff said.
 

Če pa ne veste, a se smejat al jokat in razpadat - zadržite dilemo za drugič in raje pojdite do Galerije Photon, kjer vas galerijci v soorganizaciji s Postajo DIVA vabijo na dozo projekcije in dozo pogovora z umetnico Aleksandro Saško Gruden. Projekcije in predstavitev bo povezovala sodelavka Postaje DIVA Vesna Bukovec. Ura bo 19. Volja bo močna in korak umirjen. Vreme pa bo pitaj boga kakšno.

Eeenivej, včeraj omenjeno, danes domenjeno: 20. Festival Exodos bo danes ob 18. uri sfural javno debato v Stari elektrarni. Otvoritvena predstava, v resnici performans z naslovom Zibka, pa bo ob 20. uri. Bonus bo razstava Boruta Bučinela, naslovljena Nepričakovani koti. Pogovor je brez kinte, za performans prišparajte pet evropskih.

In za konec: THL ob 19. uri. Predaval bo Matjaž Črnivec, generalni tajnik Svetopisemske družbe Slovenije, član KUD-a Logos in Združenja Trubarjev forum. Tema: Ekonomija želje kot temeljni izziv sodobnega časa ob knjigi Daniela Bella: Ekonomija želje - Krščanstvo in kapitalizem v postmodernem svetu.
 

Od viška glava, jebiga, včasih boli - zresnjeno ugotavlja Hajzlerca.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness