Neforma in alternativni prostori v sodobni umetnosti

Kulturna ali glasbena novica
16. 5. 2013 - 14.07

 

Danes zvečer se v Španskih borcih z dogodkom EX-KNAP nadaljuje praznovanje 20. obletnice delovanja plesne skupine EN-KNAP. Nastopilo bo okrog 25 nekdanjih sodelavcev, ki pripadajo različnim generacijam. Plesalci, igralci in glasbeniki se bodo na odru združili v okviru serije improvizacij, ki jih mesečno organizira Zavod Sploh. Nastopajoči bodo vnaprej pripravili samo nekaj ohlapnih struktur in napotkov, vse ostalo se bo z medsebojno interakcijo rodilo šele sproti na odru. Več o sami formi Neforme je povedal vodja skupine EN-KNAP, Iztok Kovač:

 

_____________

Izjava se nahaja v posnetku.

_____________

 

Ljubitelje sodobnega plesa tako danes v Španskih borcih čaka presenečenje. Za vse tiste, ki jih privlačijo nova tehnologija, robotika in umetna inteligenca, pa Galerija Kapelica organizira 2 delavnici, in sicer Softbots za mladostnike in študente, ki bo 20. maja ob 17. uri, in Overheadbots za otroke, ki bo 18. maja ob 11. uri. V Galeriji Kapelica so zapisali, da boste na delavnicah lahko izdelali drobna vodoodporna ohišja in bili tudi priča hekerskemu sešnu, ki ga bosta vodila elektronski umetnik Ralf Shreiber in znanstvenik s področja umetne inteligence Christian Faubel.

 

Aplikacij umetne inteligence je čedalje več. Pa je v resnici možno pričakovati, da bodo računalniki nekoč postali inteligentni? Bodo zaradi hitrega razvoja in vedno bolj kompliciranih algoritmov nekoč pridobili človeške lastnosti? Če vas mučijo podobna vprašanja, se pridružite delavnici in za odgovore povprašajte znanstvenika Christiana Faubela.

 

________________________________

 

V četrtni skupnosti Tabor danes že šestič poteka Dan soseda. Gre za poseben dogodek, s katerim organizatorji KUD Mreža in Galerija Alkatraz želijo povezati sosedske prebivalce in lokalne kulturne ustanove. Letos imajo v načrtu predstavitev likovne scene na Metelkovi. Obiskovalci si bodo lahko s pomočjo kustosinje Saše Nebergoj ogledali umetniška dela, javne intervencije, spoznali umetnike in se celo pogovarjali o samem fenomenu Metelkove. O namenu in ciljih javnega ogleda Metelkove smo povprašali umetniško vodjo Galerije Alkatraz, Jadranko Plut:

___________________

Izjava se nahaja v posnetku.

___________________

 

Upajmo, da slabo vreme ne bo uničilo večernega sprehoda po Metelkovi. Dopoldan so v prostorih Društva slovenskih pisateljev ob 70-letnici pesnika Marka Kravosa predstavili antologijo njegovih pesmi z naslovom V kamen, v vodo. Za konec bomo prebrali eno pesem, primerno trenutnemu vremenu.

 

 

Dež

 

Dež nastane takrat,

ko je oblakom težko

in je nebo žalostno:

tudi stvari, večje od ljudi,

morajo včasih jokati.

 

Deževne kulturne novice je pripravila Tjaša.

 

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.