Pozno zvečer v prihodnosti

Kulturna ali glasbena novica
Aleš Hadalin kot Krapp
13. 4. 2018 - 15.10

V galeriji ŠKUC na Starem trgu bodo danes ob pol devetih zvečer premierno uprizorili Beckettovo enodejanko Krappov zadnji trak. Režiser Dejan Spasić na kratko predstavi besedilo:

izjava

Enodejanka, ki se ukvarja z vprašanjem izginjanja sedanjosti v beleženju preteklosti za prihodnost, se bo prvič ponavljala že jutri.

Nekoliko prej v prihodnosti, ob pol sedmi uri, se v celjski Galeriji sodobne umetnosti odpira pregledna razstava Slovenski animirani film 2006-2017. V desetih letih od prve razstave je produkcija animiranega filma močno narasla, vrstiti pa so se začeli tudi mednarodni uspehi. O razlogih za nedavni razcvet slovenskega animiranega filma smo vprašali Koljo Saksido, ki ga poznamo kot režiserja animirane serije Koyaa, animacijo pa tudi poučuje na akademiji v Novi Gorici:

izjava

Vendar tudi v Sloveniji ni več vse odvisno od naporov nekaj posameznikov, saj je na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici mogoče študirati animacijo:

izjava

Kljub temu na razvojni poti slovenske animacije stoji še kar nekaj problemov, ki jih bo potrebno rešiti. Saksida izpostavi ključne:

izjava

Ob pol devetih se bo v celjskem Mestnem kinu Metropol odprla tudi 2. Revija slovenskega animiranega filma, kjer si bo mogoče risanke tudi ogledati.

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.