Rušenje Roga v teku

Kulturna ali glasbena novica

Rog je padel. Občinska varnostna služba Valina je okoli sedme ure zjutraj vdrla v prostore Avtonomne tovarne Rog in nasilno izselila uporabnike, ki so se v njej nahajali.

Izjava

Že od jutra se pred Rogom, kjer je policija v koordinirani akciji z varnostniki uporabnikom in javnosti zaprla dostop do dvorišča in v stavbe, zbirajo ljudje. Ob 11.30 je bilo pred Rogom več kot trideset policistov, uro kasneje je prispel še en odred. V Rogu ni policije, samo varnostniki. Pred tovarno na Trubarjevi ulici se je zbralo med sto in dvesto ljudi. Najmanj trije so bili med prerivanjem s policijo, ki je uporabila solzivec, pridržani, vsaj eden tudi poškodovan.

Izjava

Po naših informacijah naj bi bilo ob vstopu varnostne službe v prostorih tovarne med 5 in 15 ljudi. Zadnja skupščina uporabnikov Roga je bila prejšnji torek. Uporabniki niso bili obveščeni o občinskih načrtih. Včeraj zvečer je na občini potekala seja MOL, na kateri se je med drugim odločalo o letnem proračunu. Na njej sta bili prisotni tudi svetnici Levice v mestnem svetu, Asta Vrečko in Urška Honzak:

Izjava

Delavci so nemudoma pričeli z rušenjem. Lahko smo opazovali tovornjak za tovornjakom opreme in lastnine uporabnikov Roga, ki jih odvažajo na neznano lokacijo. Odpeljali so tudi vse avtomobile, vendar uporabnikom niso pustili iz Roga odnesti ničesar, niti ključev ali čevljev. V Rogu sta ostali tudi dve mački, policija in varnostniki ne dajejo izjav.

Izjava

Dvoriščna stena Roga je že načeta, Socialni center je, kolikor lahko presodimo s Trubarjeve, že podrt. Živko Skvotec je izpraznjen, knjige iz knjižnice so zmetali skozi okna, okrog pol enih so začeli s strehe metati salonitke. Vsa okna glavne stavbe so razbita. Uporabniki so v pogovorih že napovedali, da bodo skušali ponovno pridobiti sodno varstvo in ustaviti rušenje. Toda žalosten pogled na razmajane stene ne zbuja upanja. 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

@any1 na mestu samem – prefotkajte oznako PRANGL.a /šasijo, karkoli/ .... Obstaja visoka verjetnost, da je /bil zjutraj/ premeščen iz gradbišča Cukrarna. Tj: stroj, financiran s strani EU sredstev, namenski, ZA PRENOVO Cukrarne, zlo/uporabljen za rušitev Rog.a - s strani investitorja. M 0 l ??? IF so: lahko se molu iz te arogance ...zamaje finančna Cukrarne. Mateja Demšich mas va rada !

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness