V morju Valentina

Kulturna ali glasbena novica
14. 2. 2017 - 15.10

Danes smo se zbudili v sončno jutro, ki nas je pozdravilo s skomercializiranim dnevom zaljubljencev. Izložbe po večjih mestih so odete v rdeče srčke, socialna omrežja pa so polna patetičnih objav. Valentinovo kot dan zaljubljencev se je razvil v anglosaksonskem svetu 19. stoletja, v naslednjih dveh stoletjih pa se je razširil po celem svetu. Statistika pravi, da so rekorderji v zapravljanju na ta dan Američani, sledijo pa jim zaljubljenci na Kitajskem in v Južni Koreji.

Kdor želi današnji dan preživeti v romantičnem ambientu standardnih plesov, se lahko udeleži Drugega študentskega valentinovega plesa, ki ga ob 20h v Rožni Kuh’ni prirejata Center za obštudijsko dejavnost in Študentski dom Ljubljana. Dogodek obljublja zabavo tako zaljubljenim kot samskim, dodajajo pa, da se mora vsak obiskovalec obleči elegantno.

V galeriji Fotografija pa se danes otvarja razstava Irene Jurce, Morje v meni. Avtorica se s fotografijo ukvarja že 20 let, a je svoja dela le redko predstavila javnosti. V svojem ustvarjanju tematizira eksistencializem in smisel življenja, ki ga prepleta z razmišljanjem o aktualnih družbenopolitičnih problemih.

Razstava Morje v meni tematizira avtoričina občutja v določenih prelomnicah njenega življenja, hkrati pa preizprašuje razmerje med intimnim doživljanjem sveta in družbeno stvarnostjo. Dotakne se tudi problematike migracij, ki ni predstavljena skozi fotografije trpečih ljudi, temveč posnetke morja, mrtvih morskih živali in rastlin. Morje kot simbol in koncept razstave nam je na kratko razložila avtorica Irena Jurca.

*Izjava

Vse skupaj je strnjeno v dvanajst črno-belih fotografij, ki bodo na ogled od sedme ure zvečer, vse do 11. marca.

Trubarjeva hiša literature pa danes gosti strokovni pogovor Sive cone scene, ki ga pripravlja gledališka sekcija Radia Študent. Pogovor se bo poleg samega problema pojma generacije in problemov gledališčnikov vrtel tudi okoli kratkega stika, ki se je zgodil med mlado in neuveljavljeno ter staro in izkušeno generacijo gledališčnikov. Obregnili se bodo tudi ob manko nehierarhičnega sodelovanja. Več o tej temi nam je zaupala ena od sodelujočih, Alja Lobnik.

*Izjava

Kulturne novice je pripravil na Gregorjevo čakajoč Benjamin Zajc.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness