v soju obletnic

Kulturna ali glasbena novica
6. 11. 2015 - 15.10

Danes se v Krškem začenja že 13. Luksuz festival poceni filma. Več o festivalu Društva zaveznikov mehkega pristanka, ki letos praznuje 20. obletnico delovanja, in o tem, kaj poceni film je, nam je povedal Tom Gomizelj:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Vsako leto Luksuz produkcija organizira tudi več delavnic kratkih filmov. Letos bo eden od njih prvič prikazan tudi na festivalu LIFFe v programu kratkih filmov. The Runner Tome Zidića in Petra Cerovška je bil dobro sprejet tudi na nekaj festivalih v tujini, pri nas pa smo ga nazadnje lahko videli v Portorožu na Festivalu slovenskega filma. Kakšne filme, poleg filmov Luksuz produkcije, bomo lahko v teh dveh dneh videli na festivalu?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

 

***

Ko že govorimo o obletnicah, se letos v sklopu Sociološkega društva Slovenije, ki pripravlja tudi Slovenske sociološke dneve, praznuje njihova 50-letnica. Danes in jutri se lahko v Cankarjevem domu udeležite različnih predavanj in okroglih miz, ki se dotikajo tako zgodovine društva kot tudi spola, ekonomije, religije, mednarodnih odnosov in družbene blaginje. Ukvarjali se bodo tudi z odzivom sociologije na dogajanje v današnji družbi, ki je velikokrat potisnjena vstran tudi od ostalih družbenih in humanističnih ved in se tako na prvi pogled lahko ukvarja le z nehvaležnim delom analiz trga in spektra kupcev. Zakaj se nam zdi, da sociologija morda postavlja premalo vprašanj, nam je v imenu Sociološkega društva Slovenije povedala sociologinja Aleksandra Kanjuo Mrčela:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Ali se je sociologija v zadnjih desetletjih odzivala na dogajanje in kako je to počela? Ponovno Aleksandra Kanjuo Mrčela:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.