Udomačevanje domačih živali / Pripitomljavanje domaćih životinja

Oddaja
24. 11. 2019 - 20.00

Tokratni Objekt meseca je posvečen dvema mladima pesnicama, ki sta pred kratkim publiko prepričali s svojo performativno izvedbo pesniškega dvogovora na festivalu Ignor. Pesniški dvogovor, ki nosi naslov Udomačevanje domačih živali / Pripitomljavanje domaćih životinja, sta objavili v chapbooku, ki ga lahko dobite, če se obrnete na avtorici sami. 

V Objektu meseca bomo prisluhnili njunemu performansu, ki mu bo sledil pogovor. 

**

Natalija Milovanović, rojena leta 1995 v Nišu, ima več stalnih prebivališč, nobenega dobesedno. Trenutno je prijavljena v Avstriji, kjer študira prevajalstvo. Med drugim je bila njena poezija objavljena v revijah Poetikon, Literatura, v španskem prevodu na urugvajskem literarnem portalu .txt, v srbskem prevodu v zborniku Rukopisi 41 kot tudi v dvojezičnem zborniku Biće bolje / Bo že.  Leta 2018 se je uvrstila v finale Pesniškega turnirja, leta 2019 pa v finale natečaja za najboljši esej revije Sodobnost, v kateri je bil tudi objavljen, ter v finale festivala mlade literature Urška.

Tanja Božić je rojena leta 1995 v Ljubljani, kjer trenutno končuje študij francistike in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti. Prevaja in piše. Leta 2016 je zmagala na natečaju Rdeča nit, leta 2018 na 19. Pesniški olimpijadi in na natečaju revije Spirala. Istega leta je bila uvrščena v zbornik Črtica za 3. tisočletje, leto pozneje v zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije Rukopisi 42, v okviru projekta #manjšinenamreži SKC Danilo Kiš so bile njene pesmi in zgodba objavljene v dvojezičnem zborniku Biće bolje / Bo že, istega leta pa je bila nominirana tudi za nagrado za najboljšo kratko zgodbo revije Sodobnost.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness