Alexandra Halkin

Okrogla miza, intervju ali pogovor
16. 1. 2024 - 17.00

EZLN
Intervju z Leonidasom Oikonomakisom
 / 20. 1. 2021

V APR intervjuju danes gostimo Alexandro Halkin, ki je pred več kot 25 leti v sodelovanju z lokalnimi zapatističnimi skupnostmi v mehiškem Chiapasu ustanovila Chiapas Media Project, organizacijo, zdaj znano pod imenom ProMedios de Comunicación Comunitaria. Alexandro Halkin smo ujeli, ko je gostovala v Slovenski kinoteki.

Organizacija je vzpostavila medijske centre staroselskih skupnosti za produkcijo videoposnetkov in dokumentiranje življenja skupnosti. Zapatisti, staroselski potomci Majev, tudi sicer zapriseženi avtonomnemu organiziranju političnega življenja, so si ime nadeli po Emilianu Zapati, revolucionarju, ki se je v začetku 20. stoletja boril za razlaščene kmete. Z uporom v Chiapasu, najrevnejšem delu Mehike, so zapatisti uradno začeli leta 1994.

V intervjuju z Alexandro Halkin nas zanima, kakšne medijske vsebine zapatisti proizvajajo in kako so njihove medijske organizacije financirane. Začenjamo z vprašanjem, kako so v Mehiki organizirani staroselski mediji.

 

Odpiramo javno razpravo o predlogu novega Zakona o medijih
 / 15. 12. 2023

Vsebina je nastala v sklopu projekta Dovolj imamo ZMede!, ki se izvaja v sklopu program Impact4values.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.